Planners.nu lanceert vergelijkingssite voor WFM Software

by Klantcontact

Planners.nu lanceert vergelijkingssite voor WFM Software

by Klantcontact

by Klantcontact

Planners_zonder_pay-offPlanners.nu verraste de WFM-wereld binnen contact centers met de lancering van de website WFMSoftware.nl.

Waar consumenten bij de keuze voor producten en diensten al jaren terecht kunnen bij vergelijkingssites als Bellen.com (telecom), Gaslicht.com (nuts), Independer (verzekeringen) en Zoover (vakanties), kan de WFM-professional dat nu dus ook.

Voor Klantcontact.nl sprak ik Edwin van der Hilst, directeur van Planners.nu en initiatiefnemer van WFMSoftware.nl.
Edwin vertelt: “Vanuit Planners.nu hebben we de afgelopen jaren regelmatig bedrijven geholpen met de selectie van een WFM-pakket. Vaak organisaties die tot op dat moment hun WFM-processen nog ondersteunden met Microsoft Excel en de overstap wilden maken naar een volwaardig WFM-pakket. Vervolgens verzorgden wij namens deze organisaties de uitvraag naar leveranciers van WFM-software met “must haves” en “nice to haves”, met een weging tbv selectie op functionaliteiten die het dichts op behoefte van de betreffende organisatie lag. Op basis daarvan maakten we voor deze organisaties een shortlist van partijen die een RFP gevraagd werd. Daarin merkten we dat er veel parallellen in die trajecten te zien waren. Daarnaast merkte ik dat ik als consument bij mijn eigen aankoopbeslissingen steeds vaker gebruik maakte van vergelijkings- en reviewsites. Die 2 constateringen waren de basis om een vergelijkingssite voor WFM-softwarepakketten op te zetten”.

WFMSoftware.nl

Edwin vervolgt: “Grote partijen als Nice en Verint zijn bij de meeste WFM-professionals wel bekend, maar partijen als Teleopti, Genesys, Injixo, Aspect, Monet zijn dat al minder. Deze pakketten zouden op een bepaalde behoefte ook een prima keuze kunnen zijn. Tenslotte, maar niet minder belangrijk, zijn de tariefstructuren van WFM-pakketten niet altijd transparant. Met WFMSoftware.nl willen we partijen helpen met het maken van een preselectie van een (nieuw) WFM-pakket. 90% van de functionaliteiten wordt namelijk door alle partijen geboden, de laatste 10% van de functionaliteit in combinatie met de prijs, maakt dus het verschil.

Schiet Planners.nu zich met dit initiatief niet in de eigen voet, aangezien het adviseren van organisaties in de keuze voor een WFM-pakket juist 1 van de diensten vanuit Planners.nu is?

Edwin: “We denken van niet. Een vraag valt misschien weg maar daar kunnen zomaar 3 nieuwe vragen voor terugkomen. We willen vanuit Planners.nu ons geld niet verdienen met het delen van kennis die iedereen relatief makkelijk zelf kan opvragen. Onze expertise en ervaring zit veel meer in het traject na de preselectie. Ik geloof stellig dat deze vergelijkingssite ons op de lange termijn zal helpen om nieuwe opdrachten binnen te halen, dan dat het tegen het ons werkt. Vanuit die filosofie van kennis en ervaring delen, schermen we op de site dan ook niets af en is er geen verdienmodel of iets dergelijks om gegevens van potentiële kopers te verkrijgen.

Hoe reageren de leveranciers van software op jullie initiatief?

De eerste reacties zijn gemengd. Aan de ene kant melden zich nu al leveranciers dat we functionaliteiten niet zouden vermelden, die de pakketten wel beweren te hebben. Maar geen enkel pakket omvat alle functionaliteiten van andere pakketten, dus in functionaliteit willen we goed de verschillen kunnen aangeven. Aan de andere kant zien de leveranciers ook dat ze gebaat zijn bij de exposure en de mogelijkheid tot een goed vergelijk door (potentiële) gebruikers.

Wat is jullie ambitie met WFMSoftware.nl?

De volgende stap is dat we niet alleen een vergelijkingssite willen zijn, maar ook een reviewsite waarin gebruikers hun ervaringen met de diverse pakketten op verschillende punten zoals gebruikersvriendelijkheid kunnen delen met hun vakgenoten.

Fun Zeegers

Human Resources
Top