Randstad neemt Monster Worldwide over

Randstad neemt Monster Worldwide over

by Erik Bouwer
9 augustus 2016

randstad9 augustus 2016 – Uitzendconcern Randstad Holding koopt voor 429 miljoen US dollar (387 miljoen euro) het Amerikaanse bedrijf Monster Worldwide. Dat hebben beide bedrijven dinsdag bekendgemaakt.
Monster heeft met Monster.com een van de grootste websites voor werkzoekenden in de Verenigde Staten. Het Amerikaanse bedrijf is wereldwijd actief in veertig landen; in Nederland met de website monsterboard.nl. Monster blijft als zelfstandig bedrijf binnen het Randstad-concern functioneren.
Randstad is al langer op overnamepad, maar de overname van Monster is wel beduidend groter dan andere recente acquisities. Voor het Zweedse uitzendbedrijf Proffice betaalde Randstad begin dit jaar omgerekend 178 miljoen euro. Het Nederlandse bedrijf kocht afgelopen maanden ook een Duitse marktplaats voor freelancers, een Italiaanse branchegenoot en een uitzendbedrijf voor ICT’ers in Japan.
In een vraaggesprek twee maanden geleden zei topman Jacques van den Broek van Randstad al in Het Financieele Dagblad dat hij zijn overnamekas wilde gebruiken om het uitzendbedrijf te vernieuwen. Overnames zijn volgens hem een manier om innovatie te kopen. ‘We zoeken naar businessmodellen die de potentie hebben om ons weg te kunnen spelen.’
Monster Worldwide ontstond na de fusie van Monster Board (TMB) and Online Career Center (OCC) in 1999. Afgelopen jaren hebben concurrenten als Careerbuilder.com en Indeed.com de wind in de rug gehad. Aandeelhouders van Monster Worldwide hebben weinig plezier beleeft aan hun bezit. Tien jaar geleden noteerde Monster nog boven de $50 per aandeel. (Bron: FD)

Geen categorie
Top