GBL in gesprek met Webhelp over meerderheidsbelang

GBL in gesprek met Webhelp over meerderheidsbelang

by Klantcontact
9 juli 2019

Investeringsmaatschappij GBL (Groupe Bruxelles Lambert) voert exclusieve onderhandelingen om de Webhelp-groep over te nemen. Dat heeft GBL zelf bekend gemaakt in een persbericht. De investeerders streven naar een meerderheidsbelang. Het Franse Webhelp wil dit jaar een omzet van 1,5 wil realiseren en is sinds november 2015 in handen van private equity partij KKR. GBL beschouwt Webhelp als een wereldspeler die de afgelopen jaren sterk gegroeid, zowel organisch als via overnames. De omzet van het bedrijf is de afgelopen vier jaar verdrievoudigd; de waarde wordt geschat op 2,4 miljard euro.

ING-analist Hans D’Haese schat in dat GBL minstens 1,2 miljard euro wil investeren. Het bedrijf heeft 19 miljard aan investeringen uit staan. Facilitair contactcenter en BPO-dienstverlener Webhelp is actief in meer dan 30 landen en telt meer dan 50.000 werknemers. GBL is actief met participaties in ondermeer Electrabel-moeder Engie.

GBL heeft bekend gemaakt deze zomer nog tot een overeenkomst te willen komen en heeft daarvoor toestemming van toezichthouders nodig. Eerder toonden Blackrock en Eurazeo al belangstelling in Webhelp. (Webhelp/Reuters).

Human Resources
Top