Coosto genomineerd voor Big Brother Award

Coosto genomineerd voor Big Brother Award

by Klantcontact
6 november 2019

Het Nederlandse bedrijf Coosto is door burgerrechtenorganisatie Bits of Freedom genomineerd voor de Big Brother Awards 2019, de prijs voor de grootste privacyschender van Nederland. 

Coosto verzamelt en analyseert openbare berichten en reacties op onder meer Twitter, Instagram en YouTube – en kan tot tien jaar terugkijken. Ook als de oorspronkelijke bron is verwijderd, blijven de citaten bewaard. Bits of Freedom vindt met name het gebruik van Coostos verzamel- en duidingsdrift door de Nederlandse overheid een probleem. Voor de politie is deze geanalyseerde berg aan gegevens een goudmijn voor het proeven van de sfeer rondom een aangekondigde demonstratie of feest.

Andere genomineerden waren Google (in verband met het gebrek aan transparantie over het meeluisteren met gesprekken die opgenomen zijn met hun Google Home-apparaten en de Google Assistent-app op mobiele telefoons) en Minister van Rechtsbescherming Sander Dekker, die het Centraal Justitieel Incassobureau toestaat te werken met voorspellende betaalprofielen.

De Big Brother Awards worden dit jaar uitgereikt op 29 november in TivoliVredenburg, Utrecht. Op die avond wordt onderzocht hoe het is gesteld met ons recht op privacy in Nederland én viert Bits of Freedom zijn twintig jarig bestaan.

Customer Experience

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top