Consumentenbond wil verbod op verkoop aan de deur

Consumentenbond wil verbod op verkoop aan de deur

by Klantcontact
10 februari 2020

De Consumentenbond wil – naast het aan banden leggen van telefonische verkoop – ook de deur-aan-deurverkoop wettelijke verbieden. De bond vreest dat de foute praktijken anders aan de deur verder gaan.

Er ligt een wetsvoorstel van staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat. Zij wil een systeem invoeren waarbij mensen expliciet moeten aangeven dat ze gebeld mogen worden. Ondertussen, zo stelt de Consumentenbond vast, gaan met name energieleveranciers gewoon door met agressieve verkoopmethoden. De bond baseert zich daarbij op cijfers van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) die jaarlijks honderden meldingen hierover binnen krijgt en geen afname ziet.

Het wetsvoorstel dat dit soort praktijken moet voorkomen, ligt nu bij de Raad van State. Het wetsvoorstel van staatssecretaris Mona Keijzer gaat naar verwachting binnen enkele weken naar de Tweede Kamer. De Consumentenbond vindt dat het wetsvoorstel niet ver genoeg gaat.

De toezichthouder ACM deed in december 2019 een inval bij energiemaatschappij Vattenfal vanwege een onderzoek naar dit soort praktijken. De Consumentenbond gelooft niet meer in zelfregulering. (RTL Nieuws)

Customer Experience

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top