Politici stellen vragen over werkcultuur bij KCC Amsterdam

Politici stellen vragen over werkcultuur bij KCC Amsterdam

by Klantcontact
19 december 2018

Na ‘meerdere verhalen’ opgevangen te hebben over intimidatie door leidinggeven en een angstcultuur op de werkvloer van het Contactcenter Amsterdam (CCA), willen Groenlinks, SP, PvdA, Denk, ChristenUnie en Bij1 een debat hierover.

Eerder berichtte wij al over de onduidelijkheid bij het CCA met betrekking tot het omzetten van uitzendcontracten naar vaste aanstellingen. Een derde van de medewerkers zou langer dan 3,5 jaar op een uitzendcontract werken – tegen de regels in van het huidige beleid.

Volgens vakbond FNV zou 75 procent van alle medewerkers van het CCA bestaan uit flexwerkers. Een meerderheid van de gemeenteraad wil juist veel meer medewerkers in dienst nemen: uiterlijk in 2022 moeten volgens hen 90 procent van alle ambtenaren een contract bij de gemeente hebben.

Nog steeds angst ondanks eerder debatten

‘Medewerkers van de gemeente Amsterdam moeten zonder angst kunnen werken en het beleid dat is vastgesteld moet worden gevolgd’, aldus de raadsleden. ‘Ondanks eerder debatten hierover krijgen wij signalen dat dit nog niet is verbeterd. Snelle bespreking en opheldering hiervan is daarom nodig.’

Bron: AT5

 

Lees ook: 10 JAAR CONTACTCENTER GEMEENTE AMSTERDAM

Human Resources
Top