reageer op dit artikel

8 augustus 2017 – Avaya is een stap verder in de Chapter-11-procedure door het verkrijgen van overeenstemming over kwijtschelding van langlopende schulden. Dat betekent dat het bedrijf bijna verlost is van een aantal sancties die conform de Amerikaanse faillissementswetgeving waren opgelegd. De schuldenlast is gehalveerd van 6 naar 3 miljard dollar, zo bericht Computable.

Avaya hoopt in het laatste kwartaal van 2017 de Chapter-11-procedure af te sluiten. Het bedrijf kan dan bijvoorbeeld weer overnames doen. Volgens Ronald Rubens, eindverantwoordelijke voor de Noord-Europese activiteiten van Avaya en algemeen directeur van Avaya Nederland, hebben de financiële perikelen in de moedermaatschappij nauwelijks gevolgen gehad voor de Nederlandse activiteiten van Avaya.

Rubens geeft daarnaast te kennen dat Avaya zich steeds meer op softwarematige oplossingen voor unified communications, IoT-toepassingen en contactcenters zal richten. Avaya, dat 16 procent van de omzet aan onderzoek en ontwikkeling (R&D) besteedt, is hard aan het werk om nieuwe oplossingen te ontwikkelen voor die telecomontwikkelingen.

Close
Go top