6 mei 2024

Bas Hoogland overleden

Pretwerk meldt het overlijden van Bas Hoogland op 1 mei 2024, op 63-jarige leeftijd. Hoogland was tot 2014 commercieel directeur van Landal GreenParks en laat het concept van ‘Hostmanship’ na. Onder Hoogland’s leiderschap onderscheidde Landal zich als het meest gastvrije bedrijf van Nederland.

Bas Hoogland diende 19 jaar bij Landal GreenParks . Vervolgens begon hij samen met zijn vrouw Jeannette, een Bed & Breakfast in het Zuid-Limburgse Vijlen. Hij bleef ook actief als spreker en adviseur, waarbij hij zijn passie voor ‘Hostmanship’, de kunst van gastvrijheid, deelde.

Bas Hoogland overleden

Hoogland speelde een belangrijke rol bij het vestigen van de merknaam ‘Landal GreenParks’ en de lancering van de geliefde mascotte Bollo. Zijn bijna twee decennia bij Landal GreenParks brachten hem veel bekendheid en volgers van zijn twitter account. Zijn expertise en toewijding aan gastbeleving werden zeer gewaardeerd. Onder zijn leiding werd Landal in 2010 uitgeroepen tot ‘Meest Gastvrije Bedrijf’ van Nederland, en hij ontving in 2014 de persoonlijke onderscheiding ‘Mr. Klantvriendelijkheid’. Landal was ook meerdere keren achter elkaar winnaar van de Award voor Meest Gastvrije Bedrijf.