reageer op dit artikel

19 juni 2017 – Online kledingwinkel Zalando gaat nu ook kleding en schoenen voor derden bezorgen. Het gaat om modemerken die als zelfstandige verkopers actief zijn op de marktplaats van Zalando. Zij gebruiken Zalando tot nog toe als een digitale etalage, maar regelen de bezorging van bestellingen zelf.

Het modebedrijf, dat wil uitgroeien tot het centrale besturingssysteem van de modewereld, probeert deze verkopers nu steviger aan zich te binden, door die bezorging over te nemen. Modemerken kunnen ruimte voor hun voorraden huren in de pakhuizen van Zalando en de logistiek uitbesteden aan het Duitse bedrijf. Het eerste grote modehuis dat deze dienst afneemt is het Deense Bestseller bekend van de merken Jack & Jones en Vero Moda. Bestseller heeft al langer een nauwe band met Zalando, eigenaar Anders Polvsen nam in 2013 een belang van 10% in het modeplatform.

Met aanbieden van logistieke diensten voor derden volgt Zalando een route die steeds meer online marktplaatsen inslaan. Bol.com biedt dergelijke diensten al langer aan en de verhuur van ruimte van in de distributiecentra is een belangrijke bron van inkomsten voor het bedrijf. Een bijkomend voordeel voor de webwarenhuizen is dat zij meer pakketjes kunnen aanbieden bij hun logistieke partners, zoals PostNL en DHL. Die grotere volumes helpen om snellere levering mogelijk te maken, omdat het voor de bezorgdiensten loont om te investeren in extra momenten waarop ze pakketjes bij distributiecentra ophalen. (Bron: FD)

Close
Go top