VodafoneZiggo zet centralisatie klantenservice door

13 november 2017 – Telecomprovider VodafoneZiggo gaat zeven kleinere kantoren, zoals die in Heerhugowaard en Helmond, sluiten. De sluiting maakt deel van een grote reorganisatie van het bedrijf. In het kader van dezelfde reorganisatie verdwijnen 80 van de 9000 banen, zo bericht NOS. Eerder deze maand werd bekend dat VodafoneZiggo in het derde kwartaal opnieuw klanten is kwijtgeraakt, vooral op de kabelmarkt. Bijna 15.000 mensen hebben hun abonnement opgezegd, waardoor er nog een kleine vier miljoen overblijven.

De concurrentie op de telecommarkt is moordend, maar dat is volgens VodafoneZiggo niet de belangrijkste aanleiding om kantoren te sluiten. “Sinds de fusie werken de medewerkers van VodafoneZiggo verdeeld over maar liefst 17 verschillende locaties. Wij willen dat terugbrengen om de integratie van ons bedrijf goed vorm te geven en onze klanten de beste producten en diensten te bieden,” zegt een woordvoerder. Om dezelfde reden opent de provider op termijn een nieuw hoofdkantoor in winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht. “Daarnaast investeren we in grotere centra voor klantenservice. Dit leidt er toe dat de kleinere locaties zoals in Heerhugowaard, Rijswijk, Helmond en Eindhoven (PSV-laan) zullen sluiten,” stelt de woordvoerder.

VodafoneZiggo bevestigt dat er 80 arbeidsplaatsen verloren gaan bij het bedrijf Maar dat zou niets te maken hebben met de sluiting van de kantoren. Volgens een woordvoerder kunnen de medewerkers mee naar een nieuwe locatie. Er worden geen mensen ontslagen. Het kan wel zo zijn dat de standplaatswijziging ertoe leidt dat de functie niet langer passend is voor de medewerker en de medewerker gebruik wil maken van het Sociaal Plan. Daarin is een belangrijke mogelijkheid voor begeleiding van werk naar werk. Het is onduidelijk op welke termijn de kantoren zullen sluiten. (Bron: NOS)