reageer op dit artikel

Managers gaan verdwijnenDirecteuren zijn zich bewust van opkomende trends als robotisering en kunstmatige intelligentie, maar passen hier de organisatie niet op aan. Ze verwachten niet dat er binnen drie jaar veel functies verdwijnen. Slechts 9 procent verwacht dat een groot aantal functies over drie jaar niet meer bestaat. Het meest op de tocht staat de functie van manager. Dit blijkt uit het jaarlijkse Benchmarkonderzoek van HR-dienstverlener Raet.

Ruim een op de zes directeuren (17%) denkt in de toekomst met aanzienlijk minder managers toe te kunnen. Dit geldt met name in de financiële dienstverlening. 48 Procent van de HR-professionals in deze branche verwacht dat er straks minder managers nodig zijn door robotisering.

Voor flexwerkers pakt de robotisering volgens directeuren en bestuurders van organisaties het meest positief uit. 83 Procent verwacht dat de flex- en talentenpools blijven bestaan.

Geen brood in

Robotisering en kunstmatige intelligentie, zo’n 45 procent van de directeuren van bedrijven verdiept er zich niet in, terwijl een kwart van hen aangeeft er helemaal geen brood in te zien. Of dat verstandig is, waagt Debby de Gelder, directeur HR services bij Raet, te betwijfelen. “Deze technologieën vinden op steeds grotere schaal plaats en mijn verwachting is dat dit iedereen binnen organisaties gaat treffen.”

 

Lees ook “ZIE DE FLEXPOOL ALS EEN STRATEGISCHE KEUZE”

Close
Go top