reageer op dit artikel

Wearble populair betaalmiddelEven je ring of je armband voor een kastje houden en de betaling is voltooid. Als het aan consumenten ligt, kan het nu al overal. Want ze betalen graag met wearables, als ze de mogelijkheid hebben. Dat blijkt uit een proef van ABN AMRO onder 500 Nederlanders, die de bank voorzag van wearables om na te gaan in hoeverre deze worden geadopteerd.

De doelgroep had vrije keus te betalen met een armband en ring, of met een normale betaalpas. In totaal gaf 78 procent van hen de voorkeur aan zo’n wearable boven het plastic pasje.  Zeker voor kleine bedragen. De pinpas is nog maar bij 19% favoriet.
Een kanttekening hierbij: consumenten die geen interesse hebben in betalen met wearables zullen zich waarschijnlijk ook niet hebben aangemeld als deelnemer aan deze proef.

Een wearable kan feitelijk alles zijn wat je kunt dragen. Zolang in de wearable een NFC-chip verwerkt zit, zoals in smartphones en de huidige pinpassen, kunnen consumenten het gebruiken als betaalmiddel. De meest voorkomende vormen zijn voorlopig nog armbanden, horloges en ringen.

Verbetersuggesties

Op basis van het experiment gaven de testers twee verbetersuggesties. De wearable zou het mogelijk moeten maken ook betalingen te kunnen doen van hogere bedragen dan 25 euro. Daarvoor is dan voorlopig nog wel een pincode nodig.
En de tweede verbetering die gebruikers voorstellen is dat de afschrijving direct zichtbaar is op het rekeningoverzicht. Nu is dat pas een dag later.
De bank heeft besloten de test te verlengen om nog meer klantgerichte tips te ontvangen.

Lees ook KWART EUROPEANEN WIL WEARABLE BETALEN

Close
Go top