23 mei 2024

Klantcontact.nl de grootste (online) community van klantcontactprofessionals!

Het is tijd voor een feestje: Klantcontact.nl is namelijk de grootste (online) community van klantcontactprofessionals! Wekelijks informeren we meer dan 3.800 volgers op LinkedIn over actualiteiten uit ons vakgebied en schrijven we mooie diepte-interviews. Welke verhalen scoorden het beste op onze LinkedIn-pagina?

Klantcontact.nl is de grootste community op LinkedIn! Welke verhalen scoorde het beste op onze LinkedIn-pagina? Je ziet het hier.
Op de foto vlnr.: Natasja Wientjes, Teun Vogels en Nicole Hoebink.

De 8 beste LinkedIn-artikelen

De onderstaande acht artikelen kregen de meeste reacties en commentaren van onze lezers op LinkedIn (op het moment van schrijven). Lees de artikelen nog eens terug!

8. Sjoerd Bangma over het klantcontact achter e-TOL: ‘We verwachten duizenden telefoontjes per dag tijdens beginfase’

Vanaf december 2024 gaan automobilisten tol betalen over de A24 bij Rotterdam. De RDW verwacht in de eerste fase van het project duizenden telefoontjes per dag. Sjoerd Bangma vertelt ons over de ins en outs van de klantcontactoperatie achter e-TOL. 

7. Nicole Hoebink over het succes achter de klantgerichtheid van Carglass: hoe blijf je aan de top?

De customer journey van Carglass is een goed geoliede machine, van ruitschademelding tot aan reparatie. Welke formule schuilt er achter dat proces? Nicole Hoebink, Operations Director bij Carglass, geeft Klantcontact.nl een kijkje achter de schermen.

6. Teun Vogels van DELA over CCMA-nominatie: “Groeien als leider is belangrijker dan winnen”

Teun Vogels, Manager Operations bij Coöperatie DELA, is een van de acht genomineerden voor de titel CCMA Manager of the Year 2023. Klantcontact.nl spreekt hem over zijn nominatie én over de juiste balans tussen zingeving en professionaliteit bij DELA. “De oprechtheid iets écht goed te willen doen voor een ander heb ik nog nooit ergens anders zo ervaren.”

5. Natasja Wientjes van DHL eCommerce over haar CCMA-nominatie: ‘Ik had het niet gekund zonder mijn fantastische team’

Een CCMA Manager of the Year nominatie, die krijg je niet zomaar. Klantcontact.nl spreekt Natasja over haar nominatie én over de Customer Service van DHL Parcel: “Ik hoop met mijn nominatie credits te geven aan het klantcontact en de mensen binnen DHL.”

4. Hoe gaat de Rabobank om met de kritiek op haar klantenservice?

Samen met ING en ABN Amro scoort Rabobank het laagst als het gaat om klantenservice. Hoe gaat de Rabobank om met die kritiek? Maarten Kolkman geeft openheid over zaken voor Klantcontact.nl.

3. Edward David nieuwe directeur Juridisch Servicecenter bij DAS

Op 1 februari neemt Edward David de positie als nieuwe directeur van het Juridisch Servicecenter bij DAS op zich. Hij volgt Marielle van de Merbel op, die sinds december 2022 ad interim deze rol vervulde. “Het is mijn passie om klanten te helpen.”

2. Kay Dieke over hoge NPS van de Klantenservice van Coolblue: ‘Klanttevredenheid zit in ons DNA’

Coolblue staat onder andere bekend om zijn hoge klanttevredenheid. Niet zo gek, want de NPS van het bedrijf is vorig jaar gestegen naar 71 en staat daarmee op het hoogste punt ooit. Het succes is mede te danken aan de Klantenservice van Coolblue, die zelf een NPS van dik boven de 60 kent. Kay Dieke legt uit hoe klantcontact binnen Coolblue bijdraagt aan een hoge klanttevredenheid.

1. De bottleneck van de gemeentelijke dienstverlening…

Nog té vaak is het gemeentelijke KCC het onderschoven kindje. Ooit durfde iemand mij het advies te geven om het KCC een communicatietraining te geven, want in de backoffice had hij nooit last van boze klanten. “Logisch”, verzekerde ik hem destijds. “De klant is al zijn frustratie al bij het KCC kwijt geraakt en blij nu eindelijk iemand te spreken die écht kan helpen.”