Telecats

Telecats

by Klantcontact
Telecats

Bedrijfsprofiel Telecats

Telecats is een autoriteit in toepassing van taal- en spraaktechnologie bij processen rond klantcontact in het communicatiedomein. Telecats begon op 1 februari 1993 als een pionier van telefonische selfservice-applicaties en werd al snel marktleider op het gebied van hoogwaardige en innovatieve klantcontactoplossingen. De oprichters van Telecats, Wim Luimes, Martin Spitholt en Jan Willem Mulder vormen tevens de directie. De medewerkers van Telecats, grotendeels universitair geschoold, hebben een natuurlijke drive voor innovatie en zijn telkens al bezig met de ontwikkeling van de volgende stap.

Portfolio

Het bedrijf is actief met productontwikkeling, services en systeemintegratie rondom oplossingen voor spraakroutering, contactcenteroplossingen, quality monitoring en spraakanalyse. De eigen technologie van Telecats is hierbij het vertrekpunt en is platform-agnostisch. Wanneer nodig, wordt best of breed technologie ingekocht die het beste aansluit bij de situatie van de klant. Verder wordt samengewerkt met strategische partners zoals KPN, Frontline, Sigmax, Tracebuzz, Axians en Centric.

Markten

Telecats richt zich op de Europese markt en is actief in vrijwel alle sectoren, waarbij het accent ligt op overheid, zakelijke dienstverlening, utility, telecom, arbeidsmarkt, zorg, financiële sector, logistiek, retail, industrie, media, reissector, automotive, nutsbedrijven, entertainment. Voorbeelden van klanten zijn Aegon, PGGM, Nationale Nederlanden, De Telegraaf, Sanoma, gemeentes (Ede, Zwolle, Nijmegen en Súdwest-Fryslân), De Nationale Politie, Consumentenbond, de Tweede Kamer en KPN.

In april 2017 heeft Webhelp een meerderheidsbelang verkregen in Telecats, een wereldwijde business process outsourcer (BPO), gespecialiseerd in customer experience en payment management. De strategie van Telecats is gericht op een organische groei van circa 20 procent per jaar.

 

Hoofdvestiging Enschede

Omvang 36 medewerkers

Omzet (2018) 4,5 miljoen euro

 

Certificaten en lidmaatschappen

Telecats werkt op basis van ISO 27001

Telecats is aangesloten bij KSF, CCMA, VNO/NCW, Thuiswinkelorganisatie en NOTAS

 

Contactgegevens

Sander Hesselink, s.hesselink@telecats.nl

Top