5 april 2023

Klantcontact-humor: een goede frietbakker maakt nog geen goede callcenteragent


Wie voor het eerst een telefoongesprek start en met behulp van een script het gesprek probeert te voeren, kan nog weleens last hebben van zenuwen. En wie nerveus is doet vreemde dingen.

Zo ook een nieuwbakken klantcontactmedewerkster die na een training van een dag aan de bak moest. Ervaring met klantcontact had ze amper. Vooruit…in de snackbar van de Tilburgse volkswijk Broekhoven sprak ze regelmatig klanten. Maar face-to-face met het comfortabele geluid van pruttelend frituurvet op de achtergrond, is toch heel wat anders dan aan de telefoon met een volstrekt onbekende consument.

Maar…deze Tilburgse had wél een script dat ze kon volgen voor haar telefoongesprekken. Dat zou een garantie voor een vlekkeloos gesprek moeten zijn, toch? Achteraf gezien had ze het script beter aan de kant kunnen leggen. Want het telefoontje nam al meteen een merkwaardige afslag.

Medewerkster nadat klant telefoon opneemt: “Goeie dagdeel. U spreekt met eigennaam van bedrijfsnaam.”

De klant is uiteraard verbaasd en weet niet wat hij moet zeggen. Nadat de medewerkster duidelijk heeft gemaakt welk product ze probeer te slijten, geeft de klant aan geen interesse te hebben.

Waarna de medewerkster vervolgt met: “Oh, mag ik vragen waarom niet, laat de verbazing in je stem horen.”

Eén ding moeten we haar meegeven, deze Tilburgse is wel heel tekstvast.