25 april 2023

Juice: verlovingsberichten blijken overname van Coniche

Eén van de eerste lentedagen van 2023. Het voorjaarsweer heeft lang op zich laten wachten maar als de eerste zonnestralen ons eenmaal verwarmen, beginnen afgelopen vrijdag de internet- en social kanalen van Coniche en Vlirdens, liefdesberichten naar elkaar te sturen.

Het prille voorjaar voedt de romantiek en de twee lovebirds schreeuwen hun verliefdheid van de daken. De zachte kleuren bij de marketinguitingen, stimuleren het suikerzoete gevoel.

Coniche en Vlirdens (voorheen: PlanMen) waren al geruime tijd met elkaar aan het daten. Het setje werkte al vele jaren samen in de registeropleiding Post HBO WorkForce Management en later de WFM Academy.

Er was zelfs al een liefdesbaby, de onafhankelijke beroepsvereniging voor WFM-professionals, de Workforce Managers Association, WFMA, die zij samen oprichtten.

Overname

Maar wat is het nou precies, deze expliciete liefdesverklaring?

De formuleringen in de officiële huwelijksaankondiging zijn erg algemeen en daarmee wat vaag: “Coniche en Vlirdens bundelen krachten” en: “We nemen de tijd om zorgvuldig samen te gaan. Daarom blijft in 2023 zowel Coniche als Vlirdens zelfstandig werken voor elk hun eigen opdrachtgevers. Ondertussen kijken we op welke onderdelen we over en weer al krachten kunnen bundelen.

In een interview met Ziptone wordt desgevraagd e.e.a. nader toegelicht: “Hoewel de algemeen directeur van Vlirdens en de oprichter en directeur van Coniche liever spreken van het bundelen van de krachten, is het juridisch gezien een overname. Alle activiteiten, onderdelen en aandelen gaan over van Coniche naar Vlirdens.

Aangezien het blijkbaar juridisch een overname is, neemt Vlirdens Coniche dus over.

Naamswijziging

Coniche was altijd al van de liefelijke marketinguitingen: “Klantcontact is een vak apart. Een vak dat Coniche als de beste verstaat. Een vak dat onze ervaren trainers en consultants al meer dan 30 jaar met veel liefde en passie bijbrengen.

Ondanks de recente naamswijziging van het masculiene PlanMen naar het genderneutrale Vlirdens, blijven ze in Doorn wel de mannetjes in deze relatie. Heel traditioneel zal de bruid in het nieuwe jaar de achternaam van haar aanstaande echtgenoot aannemen, waarmee na 30 jaar de bedrijfsnaam Coniche tot het verleden zal gaan behoren. Of zoals ze het zelf formuleren: “Pas in 2024 gaan we samen verder onder de naam Vlirdens.”

Helemaal niet-traditioneel daarentegen is dat de newly-weds voorlopig apart van elkaar blijven wonen: “Behalve in Doorn kun je voor al deze kennis nu ook in Amersfoort terecht”.

Directie

Gerard Van Vliet treedt toe tot de directie van het nieuwe Vlirdens. Op de foto van het verlovingsfeest zien we een aantal andere kopstukken van beider organisaties.

Of Marco Vianen, lange tijd het kopstuk van Coniche, nog een rol heeft in de nieuwe organisatie, wordt uit de berichtgeving niet duidelijk. Hij staat wel op de foto. Het lijkt er op Arend van Houwelingen, Bart van der Wijst en Arjan Spruijt van Vlirdens ook JA! zeggen tegen bekende Coniche namen als Stephen Goldman en Bas Nieboer. Niet op de foto van de verloving staat Lars Meijer maar we verwachten dat Vlirdens ook JA! tegen hem zal zeggen. Mark Elschot, directeur van de Vlirdens Campus en Gert Bruinink, sinds afgelopen december Manager van de Business Unit ‘Klantcontact’, keyplayers in klantcontact aan Vlirdens-zijde, staan ook niet op de foto maar we mogen er vanuit gaan dat Coniche ook JA! tegen hen zegt.

Logische keuze

Hoe dan ook, de romantiek viert hoogtij. In dit romantische sprookje zegt iedereen JA! tegen elkaar. In de eigen woorden van de tortelduifjes: “Ons samengaan voelt vooral goed én als een logische keuze.” JA!JA!