27 juni 2024

Met 6 miljoen euro gaat Neople klantenserviceteams versterken met AI-collega’s

De snelgroeiende Nederlandse AI-startup Neople heeft onlangs een investering van €6 miljoen opgehaald in een investeringsronde. Het bedrijf gaat het geld gebruiken om de Duitse markt te betreden en het eerste AI-trainingscentrum voor digitale collega’s te lanceren. Binnenkort wordt een tweede kantoor geopend in Berlijn.

Neople haalt €6 miljoen op
Neople haalt €6 miljoen op

Neople is een softwareoplossing die AI-collega’s ontwikkelt voor klantenserviceteams in de e-commerce. Sinds de oprichting in 2023 plaatste Neople al bijna honderd AI-collega’s bij bedrijven als Rituals, The Social Hub en PSV Eindhoven.

In een investeringsronde geleid door Newion en Simon Capital, ondersteund door bestaande investeerders Peak en Curiosity, haalde Neople onlangs 6 miljoen euro op.

AI-training voor optimale klantenservice

Een belangrijk onderdeel van de geplande uitbreiding is de lancering van een AI-trainingscentrum. Dit centrum stelt senior klantenservicemedewerkers in staat om AI-collega’s te trainen, zodat deze uiteindelijk autonoom kunnen opereren en de beste klantenservice kunnen bieden. Dit nieuwe initiatief is bedoeld om de huidige beperkingen van AI in klantenservice, zoals onvolledige of onjuiste reacties, aan te pakken.

Hans de Penning, medeoprichter en CEO van Neople, ziet de toekomst positief tegemoet: “We staan aan de vooravond van een verschuiving naar een nieuwe manier van werken met technologie. Binnenkort zullen AI-collega’s met de juiste soft skills alle repetitieve en tijdrovende taken precies volgens de instructies uitvoeren. Deze toekomstige samenwerking noemen wij ‘Collegial AI’.”

Ondersteuning voor klantenserviceteams

“Klantenservice teams zijn vaak het knelpunt van een e-commerce bedrijf”, vervolgt hij. “Supportmedewerkers behandelen talloze vragen, zelfs die van geïrriteerde of onbeschofte klanten. Collegial AI maakt het werk leuker en zorgt ervoor dat medewerkers zich kunnen concentreren op het verlenen van extra service.”

“Dankzij de investering kunnen we ons AI-trainingscentrum lanceren om de Neople te trainen om autonoom te kunnen werken. Ook buiten Nederland ontvangen we positieve signalen en daarom wordt het tijd om Neople internationaal op de kaart te zetten.”

Meer AI-collega’s

Sinds de oprichting in januari 2023 heeft Neople al bijna honderd AI-collega’s geplaatst bij verschillende bedrijven in Nederland. Tegen het einde van 2024 zullen naar verwachting tweehonderd AI-collega’s actief zijn bij verschillende e-commerce bedrijven.

Verder lezen