Woordenboek

Large Language Model (LLM)

In de wereld van kunstmatige intelligentie, zijn Large Language Models (LLM’s) een baanbrekende ontwikkeling. Deze geavanceerde modellen vormen de spil in het verwerken, begrijpen en communiceren in menselijke taal. Hierdoor spelen ze een belangrijke rol in diverse toepassingen binnen customer service.

Wat zijn Large Language Models?

LLM’s zijn geavanceerde Artificial Intelligence-systemen (AI) die gespecialiseerd zijn in taalverwerking. Hun kernvermogen ligt in het analyseren, interpreteren en genereren van menselijke taal, waardoor ze een breed scala aan tekstgerelateerde taken kunnen uitvoeren. Voorbeelden zijn: tekstgeneratie, samenvatten, vertalen en vraagbeantwoording.

De werking van LLM’s

Large Language Models zijn een soort slimme computerprogramma’s die menselijke taal kunnen begrijpen en gebruiken. Stel je voor dat deze programma’s een gigantische bibliotheek van teksten hebben gelezen – van boeken tot artikelen op het internet. Hierdoor leren ze hoe mensen praten en schrijven.

Stukjes informatie uit verschillende bronnen worden bij elkaar gevoegd om nieuwe zinnen te maken of vragen te beantwoorden. Dit doen de modellen met behulp van speciale rekenmethoden – neurale netwerken – die hen helpen om taalpatronen te herkennen en te begrijpen. Als mensen hen feedback geven, leren ze daarvan en passen ze zich aan om de volgende keer nog beter te presteren.

Toepassingen in klancontact

Voor de toepassing in klantcontact, bieden LLM’s een scala aan mogelijkheden. Ze kunnen worden ingezet voor kennismanagement, het automatiseren van klantenservice via chatbots, het analyseren van klantfeedback, en zelfs het ondersteunen van live medewerkers door real-time informatie en antwoordsuggesties te bieden. Deze AI-gedreven ondersteuning zorgt voor een efficiëntere en effectievere klantinteractie.

Conclusie

Large Language Models zijn een volgende – revolutionaire – stap in de wereld van kunstmatige intelligentie en taalverwerking. Door het geavanceerde vermogen om menselijke taal te verwerken, openen ze nieuwe deuren voor ondersteuning, efficiëntie en zelfs geautomatiseerde klantenservice.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z