10 juni 2024

Succesondernemer Mohlad Hassan in Quote over hoe hij miljonair werd

Vier jaar geleden verkocht topondernemer en selfmade miljonair Mohlad Hassan (40) zijn aandelen in Yource; het klantcontactbedrijf waarvan hij aan de wieg stond. In Quote vertelt hij over zijn ondernemersreis. Van zijn diepe passie voor klantcontact tot zijn grootste geluksmoment.

“Rijk worden was niet per se mijn droom als kind, ondernemen wel”, zegt Mohlad in het interview. Hij komt uit een echt ondernemersgezin en groeide op in een omgeving waar hard werken en doorzettingsvermogen centraal stonden. Het ondernemen zat er ook bij Mohlad al vroeg in. “Vanaf mijn tienerjaren had ik allerlei handeltjes.”

Mohlad Hassan Foto: Olivier Middendorp

Passie voor klantcontact

Op 19-jarige leeftijd ontdekte Mohlad zijn passie voor klantcontact. Eerst als medewerker bij een callcenter en later als teamleider bij Unamic/HCN; de grootste facilitaire dienstverlener voor het uitbesteden van klantcontactprocessen in de Benelux. Mohlad zag een enorme potentie in deze sector. Het ondernemersbloed stroomde waar het niet gaan kon en in 2011, op 27-jarige leeftijd, besloot hij met Proactive Contact Support (PCS) voor zichzelf te beginnen.

Van 1 miljoen naar 275 miljoen euro omzet

“Doordat wij de klant proactief centraal stelden, kregen we snel veel opdrachtgevers”, zegt Mohlad in het interview met Quote. “We groeiden organisch hard: van een miljoen euro omzet in jaar één naar drie miljoen in jaar twee, enzovoorts. Uiteindelijk was KPN onze grootste opdrachtgever, maar toen daar een mogelijke overname door de Mexicaan Carlos Slim speelde, moest ik ook anders gaan denken: continuïteit boven groei. Om dat te realiseren ging ik kleinere bedrijven overnemen die in andere dingen beter waren dan wij.”

“Mijn grootste geluksmoment was de eerste factuur van 3000 euro die ik mocht versturen”

PCS werd Yource en in 2021 volgde een verkoop aan Parcom. Yource was op dat moment
marktleider van de Benelux, met een omzet van 275 miljoen euro. “Uiteindelijk heb ik dus op de kop af tien jaar mijn eigen bedrijf gehad”, vertelt Mohlad aan Quote. “Mijn eerste miljoen heb ik volgens mij binnen twee jaar verdiend, maar mijn grootste geluksmoment was de eerste factuur van 3000 euro die ik mocht versturen. Zonder omzet mag je jezelf immers nog geen ondernemer noemen.”

Schaapjes op het droge

Mohlad stond zes jaar in Quote’s Top 100 Jonge Miljonairs en heeft, volgens Quote, een geschat vermogen van veertig miljoen euro. Momenteel houdt hij zich voornamelijk bezig met investeren. In een aantal bedrijven, vastgoed en vastgoedontwikkeling, maar hij belegt ook op de beurs.

Het leuke van vermogend zijn, volgens Mohlad? Onafhankelijk zijn, zegt hij in het interview. “Mijn vader zei altijd: zorg dat je je schaapjes op het droge hebt. Dat is mij op relatief jonge leeftijd gelukt. Wat ik nu nog ga doen? De verbreding opzoeken. Als mens ben je nooit te oud om te leren.”

Bron: Quote

Meer lezen over Mohlad Hassan? Wij interviewden deze topondernemer eerder over zijn gedrevenheid, ondernemerschap én passie voor het contactcenter.