22 januari 2024

Goedmaker van Bol.: ‘De grootste mocktail ter wereld’

‘Ook bij Bol. gaat het weleens mis, maar we doen er alles aan om het daarna weer goed te maken’, aldus Danny Kok (Lead Platform Bemiddeling bij Bol.) op LinkedIn. Elise bestelde een cocktailshaker, maar ontving het verkeerde product. Nou, daar wist de grootste webwinkel van Nederland wel raad op.

Wat doe je als een klant een product niet heeft gekregen? Dan corrigeer je die fout natuurlijk! Net als bij deze goedmaker van Bol.com.
Videostill van YouTube

Een nieuw wereldrecord

De bestelde cocktailshaker werd niet bezorgd bij Elise, maar een heel ander model. Erg vervelend natuurlijk, want hierdoor kon ze een week lang geen cocktails maken. Tijd voor een goedmaker, vond Bol.. Samen met de bekendste barman van Nederland, Victor Abeln (bekend als barman bij First Dates), werd Elise verrast. Ze zou deel uit gaan maken van het behalen van een nieuw wereldrecord. Namelijk, de grootste mocktail ter wereld maken.

Elise en haar vrienden en familie kregen een cocktail-workshop van Iara Gomez (‘een van de beste cocktailshakers van Nederland’) om de Bol.-mocktail te kunnen mixen. En zo geschiedde, de groep begon met het mixen van de mega-mocktail. Na ontelbare flessen frisdrank, sportdrank, perziksap en héél veel zakken ijs in het glas te hebben gegooid, was het zover: het wereldrecord was verbroken.

Rol klantenservice

Initiatieven als deze zijn natuurlijk een heel effectieve, leuke manier om als organisatie aan te tonen dat je klanten het allerbelangrijkste zijn (want dat zijn ze) en welke rol de klantenservice óók kan spelen binnen een organisatie. Een paar keer per jaar maakt Bol. een goedmakervideo waarin het bedrijf een klant van een upgrade voorziet op een bestelling.

Of Elise de cocktailshaker die ze wilde uiteindelijk nog heeft gekregen? Die vraag laten we voor nu maar even in het midden. Bekijk hieronder de video op YouTube!

Lees ook:

Verder lezen