26 oktober 2023

Altuïtion betreedt nieuwe fase na management buy-out

Sinds de oprichting in 1997 heeft Altuïtion zich altijd gericht op het leveren van uitmuntende klantenservice en klantbeleving. In de loop der jaren is het bureau uitgegroeid tot een vooraanstaande speler in onze branche. Met een nieuwe statutaire directie gaat Altuïtion een volgende fase in.

Altuïtion verbreedt zijn klantenkring naar de chief human resources officer. Wat houdt deze nieuwe fase in?

9+ aanpak van Altuïtion

Altuïtion heeft tientallen commerciële en overheidsorganisaties in Nederland geholpen om hun commerciële en serviceprestaties te verbeteren. Het bureau staat bekend om zijn unieke methodologie, die veelvuldig wordt toegepast om de klantbeleving te optimaliseren: de ‘9+ filosofie’ en de ‘9+ aanpak’.

Het bureau, gevestigd in Den Bosch, heeft momenteel een team van ongeveer 20 medewerkers en een uitgebreid netwerk van partners en associates. De nieuwe directeuren en meerderheidsaandeelhouders hebben ambitieuze plannen om de ontwikkeling en groei van Altuïtion in de komende jaren voort te zetten.

“We zijn oorspronkelijk begonnen als een puur adviesbureau, maar in de loop der tijd zijn we geëvolueerd naar een praktijkgericht bureau dat zich toelegt op concrete expertise in klantenservice. Bovendien maken we gebruik van verandermanagement om onze klanten daadwerkelijk te helpen transformeren naar een ‘9+ organisatie'”, aldus Wilfred Achthoven, managing partner van Altuïtion.

Achthoven, de oprichter van Altuïtion, heeft het bedrijf gedurende 25 jaar geleid. De tweede managing partner, Stephan van Slooten, voegde zich 15 jaar geleden bij Altuïtion na een carrière in de verzekeringssector.

One-stop-show

Deze maand hebben Achthoven en Van Slooten een management buy-out voltooid, waarbij ze een meerderheidsbelang in het adviesbureau hebben verworven. De derde (minderheids)aandeelhouder is vanaf het begin betrokken bij Altuïtion, maar heeft geen actieve rol in de bedrijfsvoering.

De ambitie van Altuïtion om een ‘one-stop-shop’ te worden voor customer experience management vormt de drijvende kracht voor verdere groei. Dit omvat het uitbreiden van de capaciteiten op het gebied van implementatie en verandermanagement, evenals het ontwikkelen van tools zoals quickscans en praktische toolboxen. Bovendien zal er worden geïnvesteerd in de opleidingstak, die trainingen en workshops aanbiedt.

Het doel is om klanten gedurende de gehele customer experience-reis bij te staan als adviseurs en partners in verandering. Tot de klanten van Altuïtion behoren bekende organisaties zoals Ahold, ANWB, BAM, Centraal Beheer, Enexis, HTM, KNVB, Nationale-Nederlanden, NS, Politie, Porsche, de Volksbank en UWV.

Employee experience

Daarnaast ziet Altuïtion mogelijkheden om te groeien in het domein van de employee experience. Het bureau is hier al enige tijd actief. “Onze ‘9+ filosofie’ leent zich uitstekend om inzicht te krijgen in de ervaringen van onze eigen medewerkers, en deze twee onderwerpen worden steeds meer met elkaar verweven”, legt Van Slooten uit. “Organisaties met hoogpresterende teams zijn ook beter in staat om onderscheidende klantbelevingen te bieden. Onze ‘9+ filosofie’ brengt deze twee elementen samen in een integrale aanpak.”

Met deze nog relatief nieuwe tak van dienst verbreedt Altuïtion zijn klantenkring van de algemeen directeur, chief marketing officer en verantwoordelijken voor klantbeleving naar de chief human resources officer.

“Onze missie is om het leven van klanten en medewerkers van onze opdrachtgevers mooier, makkelijker, leuker en betekenisvoller te maken”- Stephan van Slooten

“Onze missie is om het leven van klanten en medewerkers van onze opdrachtgevers mooier, makkelijker, leuker en betekenisvoller te maken”, zegt Van Slooten. “Dit bereiken we door organisaties te helpen begrijpen wat emotionele beleving inhoudt, wat klanten en medewerkers werkelijk ervaren, denken, voelen en beleven. Daarnaast leren we deze organisaties hoe ze concrete stappen kunnen zetten om deze emotionele beleving te verbeteren, hoe ze dit kunnen organiseren, meten en sturen, en tot slot, hoe ze dit in de hele organisatie kunnen implementeren.”

Verder lezen