10 juli 2024

Is Vigo nou zo slim, of is Bunq nou zo dom?

Met het EK voetbal in volle gang komt de naam van Louis van Gaal geregeld voorbij. De oud-bondscoach is roemrucht om tal van uitspraken en uitspattingen. Wij moesten aan een van zijn klassieke quotes denken bij het lezen van dit bericht over de 14-jarige ondernemer Vigo. Vigo snapt namelijk heel goed waar het om draait in klantcontact en maakt het niet moeilijker dan het is, waar veel grote bedrijven het vaak onnodig ingewikkeld maken. Of de plank misslaan, zoals recent Bunq.

orange tulip flowers under clear skies
Foto: Melissa Askew/Unsplash

Vigo komt uit Wijchen en heeft het ondernemersbloed door zijn aderen lopen. Sinds een half jaar heeft hij zijn eigen bloemenbedrijf. Hij regelt alles zelf, van de inkoop tot het bezorgen bij zijn klanten. Dat doet hij op de fiets. Wekelijks plaatst hij een aanbod op Facebook en zijn website, waar zijn klanten kunnen bestellen. “Zonnebloemen, hortensia’s, chrysanten, net wat er is”, zegt hij in het AD.

De bloemen bezorgt hij op zaterdag in zijn dorp. Dat doet hij met veel plezier. Door weer en wind. “Natuurlijk ook als het regent of hagelt. De klanten rekenen erop. Al zorg ik wel met plastic zakken dat de bloemen goed beschermd blijven. Dat is even gedoe, maar tot nu toe telkens gelukt.”

‌Vigo’s kijk op klantcontact

Vigo’s kijk op klantcontact is ontwapenend. Hij waardeert het persoonlijke contact en hoort geregeld bijzondere verhalen. “Zo is één van mijn vaste klanten mantelzorger voor haar man met kanker. Zij vindt het fijn om wekelijks een bloemetje te bestellen en een praatje te maken.” Op die manier – het sociale aspect – wil Vigo zich onderscheiden. “Het thuisbrengen heeft iets extra’s. Het is handig voor de klant, maar geeft ook gezelligheid”, besluit hij in het interview met het AD.

Daar kan wat ons betreft menig organisatie een lesje uit trekken. Want is het sociale niet dé kern van customer service? Of zoals wij zeggen: ‘Het draait om mensen’.

Ps. Nog een keer genieten van Van Gaals evergreen? Check de video.

Verder lezen