Is dat nou wat, een callcenterbaan in het buitenland?
Bellen naar Bol.com of Zalando over een verloren pakketje is voor Nederlandse consumenten al lang geen local call meer. Sterker, de kans dat ze iemand spreken die werkt vanuit een ver oord, is groot.
Nederlandse jongeren hebben wel oren naar die baan
Grote Nederlandse bedrijven zitten met hun callcenters steeds vaker in het buitenland en het aantal vacatures voor callcentermedewerkers met standplaatsen als Lissabon, Rabat, Madrid en Kreta groeit. Nederlandse jongeren hebben wel oren naar een baan waar zon, zee en een vakantievibe lonken, schrijft Nu.nl.
‘Supervaring’ of ‘saai’?
Maar of een overzeese callcenterbaan nu echt de baan van je leven is, daar zijn de meningen over verdeeld. Na het peilen van de stemming (Droombaan of hell of a job) kwamen tal van reacties van Nederlandse jongeren die in het buitenland in een callcenter werken of werkten. En die lopen uiteen van ‘superervaring’ tot ‘saai’ en nooit meer.
“Je kunt ervan rondkomen, maar daar is dan ook alles mee gezegd.”
Voor 1.250 bruto naar Lissabon
Zo werkt Anna werkt in Lissabon voor Facebook. Daar verdient een fulltime callcentermedewerker 1.250 euro bruto in de maand. En daar kun je volgens Anna van rondkomen, maar meer zit er ook niet in. ‘Het is zeker geen droombaan, je doet het voor de ervaring.’
Daan zocht zijn callcenterbaan in andere windstreken, zoals Zuid-Afrika. En hoewel hij na al dat harde werken geen geld had om ook maar een van de Big Five te spotten, zou hij het avontuur absoluut nog eens aangaan.
Dus is het nu een droombaan?
Voor wie na zijn studie even weg wil uit Nederland en ook wat centen wil verdienen zeker? Wie verwacht eenvoudig de zilvervloot binnen te halen, moet misschien iets anders bedenken.