Sitel verhuist van Eindhoven naar Best; van urenfabriek naar experts in klantenservice

by Klantcontact

Sitel verhuist van Eindhoven naar Best; van urenfabriek naar experts in klantenservice

by Klantcontact

by Klantcontact

indexSitel zal na vele jaren haar vestiging aan de Limburglaan in Eindhoven gaan verruilen voor een nieuwe locatie in het Zuiden van het land. Vanaf 30 maart verhuist Sitel Eindhoven naar Best, naar een pand aan de Tormentil 1.

Sitel’s Country Director Nederland Jay Berg licht toe: “De verhuizing past in onze “People First” strategie. Ik zie namelijk dat we in het klantcontact-vak met elkaar ons doel vergeten te zijn. We zijn druk met AHT, WFM, tools. Maar dat zijn middelen. Het doel is service en dat doel wordt bereikt door mensen. De huidige locatie in Eindhoven is een historisch pand en kent daardoor beperkingen. In de nieuwe locatie zit al een contact center en daardoor zijn de faciliteiten state-of-the-art op het gebied van techniek, klimaatbeheersing en verlichting. Daarmee kunnen we onze medewerkers een fijne werkplek bieden. Naast een prettige werkomgeving, omvat onze people first strategie opleiding, veel aandacht voor werksfeer, ontwikkelmogelijkheden en de belofte dat de advisor daadwerkelijk gehoord wordt in de organisatie.”

Jay Berg is sinds november vorig jaar Country Director Nederland bij Sitel, maar hij werkt al sinds 2002 binnen de organisatie. Na een lange periode operationele management rollen binnen Sitel Eindhoven en destijds Arnhem vervuld te hebben, is Berg in 2007 aangesteld als Manager van de internationale Project Management Organisatie, eerst voor Zuid Europa en Zuid Amerika, en later voor heel EMEA. Daardoor kent hij de Global Operation Standard van Sitel als geen ander en hij beschouwt dit COPC-achtig model als één van de onderscheidende factoren van Sitel. Iedere nieuwe opdracht of wezenlijke verandering van een bestaande account die significante impact heeft, wordt geregisseerd door een Project Manager uit het PMO-team. De Project Manager fungeert daarbij als loods op het schip die helpt bij het aanlopen van een specifieke haven, terwijl de operationeel manager zijn rol als kapitein kan blijven vervullen. Daardoor kunnen de operationeel verantwoordelijken zich focussen op de aansturing van de dagelijkse operatie met alle kwaliteitsvoordelen van dien. Door de dedicated aandacht van de Project Managers, zijn nieuwe accounts en diensten sneller operationeel met direct het juiste kwaliteitsniveau.

Berg’s aandacht gaat verder uit naar het ontwikkelen van nieuwe dienstverleningsmodellen, het verbeteren van de naamsbekendheid & perceptie van Sitel Nederland en het verder vullen van de capaciteit in de Sitel vestiging in Almelo, welke na het verlies van een aantal opdrachtgevers vorig jaar, nu overcapaciteit heeft. Berg: “We ontwikkelen nieuwe dienstverleningsmodellen waarbij we onze expertise, tools en wereldwijde best practices inzetten om opdrachtgevers te ontzorgen. Zo hebben we een propositie ontwikkeld, specifiek voor organisaties met een customer service operatie van 5 – 50 medewerkers, terwijl we ons traditioneel vooral gericht hebben op accounts met meer schaalgrootte. We worden steeds meer adviseur in klantenservice in plaats van een uitvoerende urenfabriek. We hebben daar inmiddels ook het vereiste mandaat voor. Ik rapporteer niet meer aan een regio management maar rechtstreeks aan de Directeur Europa. Daarmee staat Nederland binnen Sitel wereldwijd ook echt weer op de kaart. Deze aanpak levert inmiddels concreet resultaat op met een aantal mooie nieuwe opdrachtgevers en groei van een aantal bestaande accounts. Mede door de verhuizing van Sitel Eindhoven naar Best, ziet de toekomst van Sitel Nederland er weer rooskleurig uit”.

Fun Zeegers

Human Resources
Top