“We zijn geen traditioneel uitzendbureau”

“We zijn geen traditioneel uitzendbureau”

by Klantcontact
17 januari 2018

Een verkeerde associatie die verwarring oproept bij prospects en klanten. Reden waarom de naam SUSA studenten uitzendbureau na 70 jaar ten grave is gedragen. Met het nieuwe ‘SUSA flexibel studentenwerk’ hoopt de organisatie in één klap duidelijk te maken waar ze voor staat.

Werven, selecteren en payrollen, SUSA is al jaren vertrouwd met deze uitzendactiviteiten. Maar de organisatie doet meer, benadrukt Ingrid Toorn, Marketing & Communications Manager.
“We ontzorgen opdrachtgevers ook met de planning van werk, met de complete organisatie van studentenpools.” Dus neemt SUSA afscheid van de aanduiding ‘uitzendbureau’, omdat die toevoeging in de naam niet meer goed aansluit op de huidige dienstverlening.

Verwarring

“We werden onterecht vergeleken met traditionele uitzendbureaus die zich toeleggen op recruiteren en payrollen. Dat willen we rechtzetten. De oude naam zorgde voor verwarring, want we blijken vaak te moeten uitleggen wat we wel doen, dat we een kennispartner zijn met een doelgroep van studenten die flexibel kunnen werken. De nieuwe naam geeft ons de vrijheid daarnaar te handelen.”

SUSA, opgericht in 1947 door universiteit en studenten, heeft al meer dan 70 jaar de missie om te zorgen dat studenten flexibel kunnen werken. Hierdoor kunnen zij werk en studie goed combineren. Om dit te bereiken, ontwikkelde SUSA het Poolconcept. Daarbij werkt een studentenpool op een flexibele, maar structurele basis bij één opdrachtgever.
Studenten die op tijdelijk werk vlassen, kunnen werkroosters makkelijk aanpassen aan wisselende studieroosters. Daarnaast worden opdrachtgevers met hoogopgeleide medewerkers gericht ondersteund in het opvangen van pieken en dalen in hun bedrijf.

Het fenomeen uitzenden is in de jaren 60 in Nederland geïntroduceerd. Toen Stichting Utrechtse Studenten Arbeidsvoorziening in 1993 van rechtsvorm veranderde, noemde ze zich SUSA studenten uitzendbureau BV. Met SUSA flexibel studentenwerk is een tweede naamswijziging een feit.

Human Resources
Top