Veel overstappers van WhatsApp naar Signal en Telegram

Veel overstappers van WhatsApp naar Signal en Telegram

by Klantcontact
14 januari 2021

WhatsApp heeft een nieuw privacybeleid ingevoerd voor gebruikers buiten de EU en in het VK. Onderdeel daarvan is dat bestaande en nieuwe gebruikers akkoord moeten gaan met het delen van hun gegevens met zowel WhatsApp als moederbedrijf Facebook. Gebruikers moeten bijvoorbeeld het telefoonnummer en hun locatie delen. Gebruikers die niet akkoord gaan, kunnen de app uiteindelijk niet meer gebruiken.

Het gevolg daarvan is dat concurrent Telegram afgelopen dinsdag door de grens van 500 miljoen actieve gebruikers heen ging. Telegram stelde dat er in 72 uur wereldwijd 25 miljoen nieuwe gebruikers werden aangemeld. Signal meldde 8,8 miljoen downloads in een week tijd.

Internationale bedrijven

Voor Nederland gelden vooralsnog geen nieuwe regels rond WhatsApp; in ons land gelden eerder vastgelegde EU-regels die niet toestaan dat gebruikersdata tussen WhatsApp en Facebook kunnen worden uitgewisseld. Voor internationale bedrijven kunnen de verschuivingen in gebruikers wel aanleiding zijn om het kanalenaanbod te herzien. Ook in Nederland is het aantal WhatsApp-gebruikers enigszins gedaald, aldus ICT Magazine.

De ontwikkeling rond WhatsApp speelt vrijwel gelijktijdig met het moment waarop het bedrijf Nederlandse gemeenten weer toestemming heeft gegeven om WhatsApp for Business te gaan gebruiken als klantcontactkanaal.

Technologie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top