Van baan veranderen loont

Van baan veranderen loont

by Klantcontact
23 juli 2018

Meer dan de helft van de werknemers die van baan wisselen, weet daar nu een loonsverhoging uit te slepen. Door de krapte op de arbeidsmarkt bieden werkgevers hogere salarissen om daarmee de beste medewerkers te verleiden. Dat toont recent onderzoek aan van vacaturebank Jobbird.

Vooral jongeren profiteren van een overstap naar een nieuwe werkgever. 75 procent van de twintigers die van baan veranderen gaat erop vooruit. Dit percentage daalt, naarmate een werknemer ouder wordt: vanaf 40 jaar daalt dit tot 41,9 procent en bij 50-plussers verdient iets meer dan 37 procent meer. Ook hier geldt: mannen verdienen meer dan vrouwen. Concreet: ruim twee derde van de mannen verdient meer, tegenover minder dan de helft van de vrouwen.

Salaristabel

Het vooruitzicht op een hoger salaris, als gevolg van meer concurrentie tussen werkgevers, blijkt niet de belangrijkste reden voor een andere baan. Het niet verlengen van het arbeidscontract, dichter bij huis werken en betere secundaire arbeidsvoorwaarden worden als voornaamste redenen genoemd. Een fijne werkomgeving is vaker een factor van belang dan enkele tientjes meer.

Lees ook KRAPTE OP ARBEIDSMARKT VRAAGT OM ULTIEM ANTWOORD

 

Human Resources
Top