Uitzendkrachten NS hoeven niet weg

Uitzendkrachten NS hoeven niet weg

by Klantcontact
20 december 2019

NS heeft besloten dat de uitzendkrachten bij de klantenservice van de NS daar mogen blijven werken. In november leek het er nog op dat de uitzendkrachten bij de klantenservice per 1 januari 2020 ontslagen zouden worden, op grond van de nieuwe wet Arbeidsmarkt in Balans. FNV startte een petitie aan president-directeur Roger van Boxtel.

NS ging er ten onrechte van uit dat de groep uitzendkrachten door de gekozen constructie met YoungCapital in het kader van de Wet Arbeidsmarkt in Balans onder de payroll-regels in plaats van uitzendregels zouden vallen. Naar aanleiding van de breed gesteunde petitie en het gesprek met de FNV, heeft NS aangegeven dat NS de onbedoelde uitwerking van onduidelijke wetgeving niet op de betrokken uitzendkrachten wil afwentelen.

De uitzendkrachten die werken voor de klantenservice van de NS, werken via YoungCapital. Bij een goede beoordeling is het de afspraak dat ze in dienst komen bij YoungCapital en ook mogen solliciteren op de banen van de NS zelf. FNV vindt dat het nog beter zou zijn als alle uitzendkrachten gewoon bij NS werken, met dezelfde arbeidsvoorwaarden als de vaste medewerkers van de klantenservice.

Human Resources

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top