Thuiswerken gaat goed, maar er zijn verbeterpunten

Thuiswerken gaat goed, maar er zijn verbeterpunten

by Klantcontact
20 mei 2020

Sinds 12 maart geldt in Nederland het beleid dat thuiswerken de primaire keuze is. Great Place To Work onderzocht in negentien organisaties hoe de pet erbij staat. Ruim 1.500 thuiswerkers reageerden op deze Covid-19 pulse survey. Bij de meeste organisaties waar werknemers nu gedwongen fulltime thuiswerken, blijkt dat prima te doen. 92 procent van de respondenten vinkte vaak waar of altijd waar aan bij de stelling ‘alles overziend vind ik dat onze organisatie goed in staat is om thuis te werken.’

Respondenten geven aan dat ze behoefte hebben aan goede faciliteiten voor het thuiskantoor, zodat medewerkers ergonomisch kunnen werken. Denk aan een (extra) beeldscherm, bureaustoel, toetsenbord en webcam. Ook headsets worden veel genoemd. Ook op IT-vlak werkt niet altijd alles goed: technische en inlogproblemen komen voor.

83 procent geeft aan gemakkelijk te kunnen samenwerken met anderen om hun werk goed te kunnen doen. Wel geven meerdere respondenten daarbij aan dat videobellen meer energie kost dan een normale vergadering.

Zich goed concentreren lukt slechts twee derde (65 procent) van de thuiswerkers. De respondenten komen zelf met suggesties om de balans beter te bewaken. Zoals de mogelijkheid om af te wijken van de normale werktijden. Ook zou de organisatie meer kunnen motiveren om buiten een rondje te lopen, te sporten en koffiebreaks te houden.

Afgaande op de resultaten is fulltime thuiswerken geen blijvertje. Slechts 57 procent voelt zich voldoende verbonden met anderen nu ze thuiswerken. Velen missen het echte contact met collega’s.

Human Resources

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top