Teleperformance opgenomen in de CAC-40

Teleperformance opgenomen in de CAC-40

by Klantcontact
22 juni 2020

Vandaag heeft Teleperformance officieel een plaats gekregen in de CAC-40, de aandelenindex van de 40 belangrijkste bedrijven aan de Franse aandelenbeurs. De lijst wordt vier maal per jaar heroverwogen door een beurscommissie, die daarbij meestal afgaat op objectieve zaken zoals het aantal verhandelbare aandelen. Teleperformance neemt de plek van Sodexo in.

Cateraar Sodexo zag als gevolg van de coronacrisis de beurswaarde met bijna de helft afnemen, aldus Forbes. Het zakenblad stelt dat Teleperformance de afgelopen tien jaar een waardestijging van 1008 procent heeft laten zien.

Forbes beschrijft ook hoe de huidige ceo Daniel Julien in 1978 zijn telemarketingbedrijfje gericht op de verkoop van krantenabonnementen opzette. Volgens Forbes heeft Julien steeds goed ingespeeld op ontwikkelingen zoals de komst van het gratis nummer in de jaren 80, de komst van informatietechnologie, de explosie van de mobiele telefoon en internetabonnementen en de uitvinding van chatbots. Hierdoor is een marktleider ontstaan waarbij de Franse thuismarkt nog maar voor 2 procent van de werkgelegenheid zorgt. Teleperformance is qua personeelsomvang vooral nadrukkelijk aanwezig in India, de Filippijnen, Mexico, Colombia en Brazilië. De gemaakte keuzen zorgen voor 8 procent groei per jaar en een operationele winst van ruim 21% (2019) over een omzet van 5,4 miljard.

Ook in Frankrijk verzorgt Teleperformance het gratis nummer dat landelijk de informatievoorziening verzorgt over het coronavirus.

Human Resources

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top