Teleperformance Benelux start met de Caribbean Experience

Teleperformance Benelux start met de Caribbean Experience

by Erik Bouwer
14 november 2016

Caribbean Experience14 november 2016 – Teleperformance Benelux start met de Caribbean Experience, een programma waarin het bedrijf pas afgestudeerde Nederlanders gaat recruiten die minimaal een jaar willen werken in Suriname.

De deelnemers aan de Caribbean Experience zullen de eerste drie maanden in Nederland werken. In deze periode worden ze getraind en zijn ze werkzaam op het project waarvoor ze ook in Suriname aan de slag gaan. Als alle kennis en vaardigheden goed zijn, vertrekken de deelnemers aan de Caribbean Experience naar Suriname om daar hun werkzaamheden voort te zetten. Volgens Hans Reuver, Chief Commercial Officer Teleperformance Benelux, kan dit gezien worden als een ideale startersfunctie, maar ook een unieke ervaring voor de ervaren medewerkers van Teleperformance. De medewerkers doen internationale ervaring op in een wereldwijde organisatie op een ander continent. Medewerkers die kiezen voor de Caribbean Experience, worden geheel ontzorgd: zo regelt Teleperformance de huisvesting en alle juridische en administratieve zaken rondom de relocatie. Teleperformance organiseert bovendien door het jaar heen verschillende sociale en sportieve activiteiten, waardoor medewerkers het land goed leren kennen.

Dit concept heeft Teleperformance al eerder met veel succes uitgerold in Portugal en Griekenland, waar een groep van Nederlandse hbo- en wo-afgestudeerden zich gedurende minimaal een jaar in de Atlantic en Mediterrane Experience onderdompelt. Daarbij zijn ze actief in customer service voor topmerken en profiteren ze van het werken in internationale teams in het buitenland. Het model is een oplossing voor bedrijven die kostenreductie willen realiseren zonder in te leveren op kwaliteit, aldus Teleperformance.

Customer Experience
Top