Randstad levert arbeidsmarktwaardescan

Randstad levert arbeidsmarktwaardescan

by Erik Bouwer
6 februari 2017

arbeidsmarktwaardescan6 februari 2017 – Werkgevers die hun personeel weerbaar willen maken in een tijdperk van digitalisering en globalisering hebben vanaf dit jaar beschikking over een nieuw hr-wapen: de arbeidsmarktwaardescan, een momentopname van een werknemer waarmee in één oogopslag duidelijk is wat zijn of haar dagwaarde is op de arbeidsmarkt. Dat bericht het Financieele Dagblad vandaag.

Uitzender Randstand lanceert de scan dit jaar op grote schaal. Pioniers KPN en Rabobank zijn al enthousiaste grootverbruikers en hebben de scan zelfs opgenomen in hun cao. De uitzender hoopt dat duizenden grote werkgevers volgen. Het concept van een periodieke ‘loopbaan-apk’ geniet al langer warme belangstelling van PvdA-minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) als moderne invulling van het verheffingsideaal.

Volgens het Financieele Dagblad krijgen werknemers me de scan binnen een paar uur “een stroomstoot van mentale weerbaarheid” doordat zij het keuringsrapport van hun eigen actuele inzetbaarheid voorgehouden krijgen. In de scan zit een persoonlijkheidstest en de resultaten worden aan een big data analyse van het CV gekoppeld. Het rekenmodel maakt gebruik van actuele data van CBS, UWV, Eurostat, researchcentrum ROA en de marktdata van de uitzender zelf. De scan kost 500-600 euro. Randstad richt zich met de nieuwe scan op grote organisaties die worstelen met vergrijzing en die te maken hebben met boventallige werknemers.

Human Resources
Top