Plantronics wint drie prestigieuze 2016 Red Dot Awards

Plantronics wint drie prestigieuze 2016 Red Dot Awards

by Erik Bouwer
15 juli 2016

15 juli 2016 – Plantronics, pionier in audio- en draagbare technologie, is gelauwerd met de Red Dot Award, een internationale onderscheiding voor hoge kwaliteit in design, voor drie van haar producten: de Voyager 5200, de Voyager Focus UC en de BackBeat GO 3. Deelnemers uit 57 landen met in totaal 5200 producten en innovaties dongen mee naar de Red Dot Award voor Product Design 2016. Enkel producten met excellent ontwerp ontvingen de felbegeerde kwaliteitsstempel van de internationale Red Dot-jury.
Sinds de lancering in april 2016 heeft de Plantronics Voyager 5200 de Editors Choice Award van PCMag en Network World gewonnen. De Voyager Focus UC ontving een 2016 CES Innovation Award Honoree. De jongste telg van de bejubelde BackBeat-familie van draadloze stereoproducten, de BackBeat GO 3, valt ook in de prijzen. Eerder wonnen de BackBeat SENSE, BackBeat PRO en BackBeat FIT een CES Innovations Honoree Award en iF Design Award.

De Voyager Focus UC is ontworpen voor werknemers die achtergrondgeluid willen elimineren bij telefoongesprekken of wanneer het tijd is voor concentratie, in een open kantoor of andere omgevingen met veel geluid.

Om de brede scope van design op waarde te schatten is de Red Dot Design Award opgedeeld in drie disciplines, te weten: Dot Award: Product DesignRed Dot Award: Communication Design en Red Dot Award: Design Concept. De Red Dot Award wordt georganiseerd door het Design Zentrum Nordrhein Westfalen in Essen, Duitsland. Met meer dan 17.000 inschrijvingen vorig jaar is het een van de grootste competities ter wereld. In 1955 kwam de jury voor het eerst bijeen om de beste ontwerpen van de dag te beoordelen. De naam en het merk van de award zijn in de jaren ’90 ontwikkeld door Red Dot CEO, Professor DR. Peter Zec. Sindsdien is de felbegeerde “rode stip” de internationale stempel van voortreffelijke kwaliteit qua design. Voor meer informatie: www.red-dot.org.

 

Geen categorie
Top