Plantronics lanceert Habitat Soundscaping tegen omgevingslawaai in kantoren

Plantronics lanceert Habitat Soundscaping tegen omgevingslawaai in kantoren

by Klantcontact
27 juli 2017

27 juli 2017 – Plantronics, de leverancier van headsettechnologie, heeft een nieuwe dienst gelanceerd met de naam Habitat Soundscaping. Dit is een intelligente akoestische service die helpt om open kantoorruimtes vol afleiding en lawaai te veranderen in omgevingen waar mensen zich optimaal kunnen concentreren en/of samenwerken. Habitat omvat op de natuur geïnspireerde audio en visuele informatie, die met behulp van slimme software er voor zorgt dat afleiding door spraak uit de directe omgeving wordt geminimaliseerd.

Habitat Soundscaping maakt gebruik van het gegeven dat mensen de natuurlijke neiging hebben zich te verbinden met de natuur. Onderzoek heeft aangetoond dat werkplekken die een relatie hebben met een natuurlijke omgeving leiden tot verbetering van de stemming, het werkgeheugen en het cognitief functioneren. Dergelijke omgevingen kunnen bijdragen aan een reductie van het ziekteverzuim van 10 procent.

Plantronics heeft de technologie al toegepast in het nieuwe Europese hoofdkantoor in Hoofddorp. De dienst wordt onder meer aangeboden in samenwerking met partner en technisch installatiebedrijf AVI-SPL.

Lees ook het interviewartikel met Paul van den Berg

Technologie
Top