Pega lanceert RPA auto-balancing functie voor workloadbeheer van bots

Pega lanceert RPA auto-balancing functie voor workloadbeheer van bots

by Klantcontact
18 november 2020

Pegasystems komt met een Pega RPA Auto-balancing functionaliteit waarmee automatisch werklast wordt doorgestuurd naar bots die binnen de organisatie beschikbaar zijn. De nieuwe Pega Robot Manager™ optimaliseert met behulp van AI op slimme wijze de capaciteit en efficiency van bots zonder menselijke interventie. Volgens Pega is het de eerste oplossing in zijn soort.

Hoewel de naam Robotic Process Automation anders doet vermoeden, is de meeste RPA allesbehalve robotachtig als het gaat om het beheren van bots. Wanneer de vraag naar bot-assistentie stijgt of juist daalt, moeten medewerkers achter de schermen de beschikbare bots in de hele organisatie opnieuw toewijzen om ervoor te zorgen dat werkzaamheden op tijd wordt uitgevoerd. Veel organisaties compenseren deze pieken door extra botlicenties aan te schaffen terwijl dit alleen maar leidt tot nog meer botbeheer, toename van licentiekosten en beslag legt op capaciteit van virtuele machines.

Met behulp van Pega RPA Auto-balancing analyseert de nieuwe Pega Robot Manager alle taakverzoeken en wijst ze automatisch toe aan beschikbare bots. Wanneer er nieuwe of onverwachte vragen binnenkomen, worden deze realtime over de bots verdeeld om af te handelen. Wanneer de vraag naar bots groter is dan de capaciteit, is Pega RPA Auto-balancing ook in staat om prioriteit te geven aan belangrijke en minder belangrijke taken. Organisaties hoeven zo geen geld te verspillen aan onnodige aanvullende botlicenties en beheerbronnen.

Pega RPA is onderdeel van de Pega Infinity softwaresuite voor digitale transformatie, automatiseert repeterende taken die worden uitgevoerd door de user interface (UI) van bedrijfsapplicaties.  Pega RPA Auto-balancing is vanaf vandaag beschikbaar en is onderdeel van de nieuwe versie Pega Robot Manager. De prioriteer-functionaliteit komt aan het eind van dit jaar beschikbaar.

Technologie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top