Opnieuw recordaantal klantcontactvacatures

Opnieuw recordaantal klantcontactvacatures

by Klantcontact
24 augustus 2021
klantcontactvacatures

klik voor de analyse

Uit de Klantcontact Arbeidsmarktanalyse van Yource over het tweede kwartaal van dit jaar blijkt dat de toegenomen vraag naar klantcontactpersoneel in Q1 ook in Q2 heeft doorgezet, met een recordaantal van ruim 18.000 vacatures.

Het CBS meldt in het tweede kwartaal een totaal van 327.000 vacatures in Nederland. De klantcontactbranche is daarmee goed voor 5,5% van alle vacatures in Nederland. Ook in België is de groei in klantcontactvacatures groot, aldus Yource. Uit de cijfers van Jobfeed blijkt dat er in het afgelopen kwartaal 27,6% meer klantcontactvacatures open stonden dan in de eerste drie maanden van dit jaar.

Volgens Yource gaan veel organisaties over naar een hybride werksituatie, waarbij het werken vanuit huis met het werken op kantoor wordt gecombineerd. Hierbij verandert het veelvuldig thuiswerken van een tijdelijke oplossing naar een significant en consistent onderdeel van de werksituatie. Deze overgang heeft impact op de manier van werken en roept nieuwe vraagstukken op voor organisaties. “Bedrijven willen talent zo lang mogelijk aan zich binden. In een hybride werksituatie is het belangrijk dat medewerkers die niet meer dagelijks op kantoor zijn, zich verbonden blijven voelen met de organisatie. Door focus te leggen op de employee experience kun je medewerkers zowel thuis als op locatie een optimale ervaring bieden,’’ aldus Marjolein Kleijwegt, COO Recruitment bij Yource.

Human Resources

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top