Miskleunen telesales Essent toe te schrijven aan Improvers

Miskleunen telesales Essent toe te schrijven aan Improvers

by Klantcontact
21 februari 2019

De miskleunen van het verkoopteam van Essent, wat leidde tot het afscheid nemen van de salesdienstverlener, blijkt betrekking te hebben op Improvers. Volgens het AD zijn de werkplekken in het kantoor in Diemen inmiddels ontruimd.

Improvers – een telesalesorganisatie die uitsluitend met zzp’ers werkt die op provisiebasis worden beloond – werd in 2013 opgericht door Michel Scheidt. De formule bleek succesvol, waardoor een van de opdrachtgevers (Essent) het volledige bedrijf in januari 2018 overnam. Het AD illustreert de werkwijze uitgebreid: “wie 25.000 euro omzet, krijgt een 25K award, een trofee. Het begin van meer, blijkt uit de oplopende cijfers: er is ook een 250k award.”

Volgens het AD liepen de aandeelhouders van Improvers na de overname als miljonair naar buiten. Essent had met de overname geen andere bedoeling dan “sales met een goed en eerlijk aanbod, wat leidt tot tevreden en loyale klanten”, aldus Boudewijn Den Herder, directeur formulemanagement bij Essent.

Tom Verzellenberg, directeur van Improvers, wijt de misstanden aan “de komst van nieuwe partners” (verkopers binnen Improvers). De kwaliteit van de sales nam af en in vier weken werd afscheid genomen van dertig man. De organisatie lijkt inmiddels ontmanteld, maar sommige verkopers gaan op eigen titel door. Volgens het AD is oprichter Scheidt, nog altijd adviseur, niet bereikbaar; op Linkedin zou te zien zijn dat hij zich ook op een nieuw bedrijf richt.

Human Resources
Top