Klantcontact in top drie kansen voor werkzoekenden

Klantcontact in top drie kansen voor werkzoekenden

by Klantcontact
7 april 2021

De coronapandemie zorgt voor een verschuiving in kansrijke arbeidsmarktsectoren. Meer thuiswerken leidt tot groei in e-commerce en dat vraagt weer om meer capaciteit in klantcontact. Intermediair heeft op basis van de laatste Jobs on the Rise-lijsten een nieuwe rangorde opgesteld.

Volgens Intermediair werden de lijstjes afgelopen jaar nog aangevoerd door functies op het gebied van privacy en beroepen in de kunstmatige intelligentie. In Nederland staat de privacy-officer niet langer op nummer 1. Volgens Intermediair hebben de meeste Europese bedrijven en overheden al functionarissen in dienst genomen of ingehuurd.

Klantenservice in top drie

Naast een toegenomen vraag in sectoren als de zorg en onroerend goed (gevolgen van corona: meer zorg en meer verhuizingen) zorgt met name e-commerce voor een versnelde vraag naar medewerkers. De top drie van het lijstje van Linkedin van de vijftien groeicategorieën op met de kansrijkste beroepen voor Nederland ziet er dan als volgt uit: 1. Onderwijs; 2. Medische professionals; 3. Klantenservice. 

Daarbij merkt Intermediair op dat er een uitstroom zichtbaar is van medewerkers uit de reissector. Zo werd gisteren nog duidelijk dat reisaanbieder D-reizen te maken heeft met een faillissement. Een aantal jaren geleden zat D-reizen nog in de lift; eind 2015 werd voor het contactcenter een nieuw pand in Breda betrokken voor de meer dan 45 adviseurs.

Ook horeca-, verkoop- en kassamedewerkers maakten een overstap naar de klantenservice. Het aantal vacatures groeide met 31 procent, onder meer bij Teleperformance en UWV.

Andere goed scorende sectoren en beroepen uit het lijstje die deels klantcontact raken, zijn e-commerce (4), operations (6), freelancers in digitale content (9) en sociale media en digitale marketing (12). AI en data science staan op 13.

Human Resources

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top