Investeringen in AI-systemen nemen wereldwijd sterk toe

Investeringen in AI-systemen nemen wereldwijd sterk toe

by Klantcontact
13 maart 2019

De investeringen in systemen voor kunstmatige intelligentie (AI) zullen dit jaar met 44 procent toenemen tot 35,9 miljard dollar. Dat blijkt uit onderzoek van IDC. Tegen 2022 zullen de wereldwijde uitgaven ruim verdubbelen tot 79,2 miljard dollar, gestimuleerd door nieuwe mogelijkheden van AI-technologie.

Volgens berichtgeving van Telecom Paper is het vooral de retail die de komende jaren meer investeert in AI-toepassingen. Het accent ligt (met 5,9 miljard dollar) in systemen zoals geautomatiseerde klantenservice en deskundige winkeladviseurs en productaanbevelingen. De op één na grootste investeerder is de banksector 5,6 miljard dollar, met een focus op AI-systemen zoals geautomatiseerde informatie over dreigingsinformatie en -preventie en fraudeanalyse en opsporingssystemen.

IDC heeft in kaart gebracht dat het meeste geld naar geautomatiseerde klantenservice-agents gaat (zo’n 4,5 miljard dollar), gevolgd door verkoopprocesaanbevelingen en automatisering (2,7 miljard dollar). Er wordt ook significant geïnvesteerd in onder meer fraude-analyse en -onderzoek.

Technologie
Top