In 2026 heeft 65 procent van de wereldbevolking 5G

In 2026 heeft 65 procent van de wereldbevolking 5G

by Klantcontact
27 november 2019

5G gaat de komende zes jaar een enorme groei doormaken. De volgende generatie mobiele connectiviteit zal in 2026 goed zijn voor 45 procent van al het dataverkeer en meer dan de helft (65 procent) van de wereldbevolking zal toegang hebben tot 5G. Dat zijn vooruitzichten die Ericsson beschrijft in de laatste editie van het jaarlijkse Ericsson Mobility Report.

Waar consumenten nu nog gemiddeld maandelijks ruim 7 GB aan data verbruiken, zal dat eind 2025 zijn gegroeid tot 24 GB. Volgens Ericsson wordt de toename grotendeels veroorzaakt door streaming connectiviteit, die ingezet wordt bij Virtual Reality (VR) streaming. Ericsson heeft ook een ranking opgesteld van regio’s waar de penetratie van 5G het grootst zal zijn. De VS voeren het lijstje aan met 74 procent, Noordoost-Azië is goed voor 56 procent en West-Europa 55 procent staat op de derde plaats. Wel verwachten de analisten van Ericsson dat West-Europa op de tweede plaats komt als het gaat om mobiel dataverkeer via de smartphone, met naar verwachting 36 GB per maand, tegenover de VS met 45 GB per maand. Ericsson verwacht dat telecombedrijven 5G abonnementen zullen gaan aanbieden die circa 20 procent duurder zijn dan de reguliere 4G-bundels.

Klantcontact.nl start binnenkort met een ‘Dossier 5G’, omdat deze nieuwe connectiviteit grote consequenties zal hebben voor de rol en werkwijze van contactcenters.

Technologie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top