Extra drukte bij contactcenters uitvaartverzekeraars blijft uit

Extra drukte bij contactcenters uitvaartverzekeraars blijft uit

by Klantcontact
5 december 2018

Nederlanders betalen onnodig veel premie voor hun kapitaaluitvaartverzekering. De premieverschillen kunnen voor een tweepersoonshuishouden oplopen tot 3.636 euro. Dat blijkt uit onderzoek van Uitvaartverzekeringwijzer.net onder vier grote uitvaartverzekeraars. Tot nu toe leidt dit niet tot extra drukte op diverse contactcenters. “Verreweg de meeste klanten van ons hebben een uitvaart-in-natura-verzekering afgesloten. Dat is een dienstenverzekering, geen financieel bedrag”, laat een woordvoerder van DELA weten. 

Voor het onderzoek zijn duizend polissen van DELA, Ardanta, Monuta en Yarden vergeleken. Bij een dekking van 7.000 euro (de gemiddelde kosten voor een uitvaart) kan het premieverschil bij een tweepersoonshuishouden oplopen tot 2.131,20 euro.
De premieverschillen worden nog veel hoger bij een dekking van 10.000 euro. Dan is het verschil voor een tweepersoonshuishouden maar liefst 3.636 euro.

Duurder niet beter

Yarden komt als goedkoopste kapitaaluitvaartverzekeraar uit de bus. De duurste is DELA, gevolgd door Ardanta en Monuta. Duurder is niet synoniem aan beter. Zo zijn kinderen niet gratis meeverzekerd bij een duurdere DELA-polis. Bij Yarden is dat wel het geval.

Ook blijkt dat kapitaaluitvaartverzekeringen met een korte looptijd vaak veel goedkoper zijn. “De looptijd van de premie is een van de meest bepalende factoren voor de hoogte van de premie. Door te kiezen voor een kortere premielooptijd kan men duizenden euro’s besparen, terwijl de dekking precies hetzelfde is en men in beide gevallen levenslang verzekerd is”, aldus Leon Schouten van Uitvaartverzekeringwijzer.net. “We verwachten zeker dat dit nieuws extra drukte zal opleveren bij de klantenservices van uitvaartverzekeraars.”

Yarden en DELA

In reactie hierop laat Yarden weten de berichtgeving via social en andere kanalen in de gaten te blijven houden. “Maar het is vandaag 5 december, dus onze verwachting is dat dit nieuws vandaag geen extra verkeer oplevert.” Yarden gaat geen extra marketingacties ondernemen, naast de reguliere campagnes.

Ook bij DELA is het minder druk vanwege het Sinterklaasfeest: 1.200 calls in plaats van de dagelijkse 1.500.  “Dit onderzoek was een verrassing voor ons”, benadrukt de DELA-woordvoerder. “Het is goed om te weten dat het betrekking heeft op kapitaaluitvaartverzekeringen. De meeste klanten van DELA kiezen voor een in natura-verzekering. Daar gaat dit onderzoek niet over. Juist onze in natura-verzekeringen worden als zeer goed beoordeeld door de Consumentenbond. Een deel van de winst die we maken, gebruiken we voor het waardevast maken van de polissen. Uitvaarten worden elk jaar duurder; wij zorgen ervoor dat klanten niet hoeven bij te betalen en de diensten krijgen die we samen hebben afgesproken.”

Beter als 18-jarige

Veel Nederlanders kiezen ervoor om pas op latere leeftijd een uitvaartverzekering af te sluiten, maar Schouten geeft als tip om dit direct op 18-jarige leeftijd te doen. Jongeren hebben namelijk het hoogste rendement bij een uitvaartverzekering.

Lees ook DIGITALE DIENSTVERLENING UITVAARTVERZEKERAARS BLIJFT VER ACHTER

Customer Experience
Top