Drukte bij GGD-telefoonnummer voor coronatest

Drukte bij GGD-telefoonnummer voor coronatest

by Klantcontact
1 juni 2020

Het gratis telefoonnummer van de GGD (0800-1202) dat sinds vandaag gebeld kan worden om een testafspraak te maken, wordt dermate vaak gebeld dat er een wachtrij is ontstaan. De GGD roept mensen op om later op de dag te bellen. Via het telefoonnummer kunnen mensen met gezondheidsklachten die passen bij de symptomen van Covid-19, een test bestellen. Wie in aanmerking komt voor een test, moet de volgende dag al getest kunnen worden.

De afsprakenlijn is zeven dagen per week open van 8.00 uur ‘s ochtends tot 20.00 uur ‘s avonds. Wie in aanmerking komt voor een test, kan ‘in principe’ de volgende dag al terecht. Binnen 48 uur volgt de uitslag.

Door veel te testen, hoopt het kabinet een beter beeld te krijgen van hoe de verspreiding van het virus verloopt. Deze informatie kan gebruikt worden voor eventuele gerichtere maatregelen die in de toekomst getroffen kunnen worden om de uitbraak van het virus in te dammen.

UPDATE 2 juni

Op 1 juni zijn er 323.000 oproepen geweest op het 0800-1202 nummer. Systemen raakten overbelast en de lijn was met regelmaat onbereikbaar. Volgens berichtgeving van NOS belde een kwart van de mensen om andere redenen dan voor een afspraak.  Uiteindelijk hebben bijna 5500 mensen een afspraak gekregen voor een coronatest. Ruim 1100 konden gisteren gelijk terecht bij een van de tachtig teststraten van de GGD.

Customer Experience

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top