Contactcenter-medewerkers GGD-datadiefstal veroordeeld

Contactcenter-medewerkers GGD-datadiefstal veroordeeld

by Klantcontact
14 september 2021

Rechtbank Midden-Nederland heeft op 14 september twee contactcentermedewerkers veroordeeld tot gevangenisstraffen wegens het plegen van van computervredebreuk en datadiefstal uit de GGD-systemen. Beide personen hebben gegevens gekopieerd en geprobeerd te verhandelen. Het datalek werd wereldkundig gemaakt door nieuwszender RTL. De eerste verdachte, werkzaam bij Teleperformance, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 maanden met aftrek van voorarrest, waarvan 5 maanden voorwaardelijk.

De verdachte heeft honderden keren de privégegevens van Nederlanders op Telegram te koop aangeboden en één keer heeft hij ze verkocht, aldus RTL Nieuws. Ook bood Z. de privégegevens van Peter R. de Vries en John van den Heuvel te koop aan.

De tweede verdachte kreeg 60 dagen opgelegd, waarvan 34 dagen voorwaardelijk, met aftrek van het voorarrest. Daarnaast zal aan verdachte een taakstraf worden opgelegd voor de duur van 180 uur, te vervangen door 90 dagen hechtenis bij het niet (naar behoren) uitvoeren hiervan. (www.uitspraken.rechtspraak.nl)

Bijblijven in klantcontact? Schrijf je in voor de tweewekelijkse nieuwsbrief.

Human Resources

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top