Cogito vermeerdert investeringskapitaal tot 100 miljoen dollar

Cogito vermeerdert investeringskapitaal tot 100 miljoen dollar

by Klantcontact
9 september 2019

Cogito, een Amerikaanse speler actief op het gebied van kunstmatige emotionele intelligentie, heeft in een nieuwe investeringsronde 20 miljoen dollar opgehaald. Daarmee is het kapitaal dat Cogito heeft weten op te halen uitgekomen op totaal bijna 100 miljoen dollar. Het geld wordt vooral ingezet voor sales en engineering. Bij Cogito werken inmiddels 150 medewerkers.

De technologie van Cogito luistert naar verbale conversaties zoals telefoongesprekken en analyseert eigenschappen als tempo, toon, energie, onderbrekingen en andere spraakvariabelen. Hiermee wordt de emotie van de klant in kaart gebracht, maar Cogito geeft vervolgens ook advies over hoe de klant het beste benaderd kan worden. Cogito’s technologie is het resultaat van R&D binnen het Human Dynamics Lab, een onderdeel van MIT Media Lab. De toepassing wordt ook onder de naam CompanionMX vermarkt in de zorg en ingezet onder meer bij zelfmoordpreventie.

Het grootste deel van de opbrengst van de laatste investeringsronde is afkomstig van eerder betrokken investeerders waaronder Salesforce Ventures en Goldman Sachs Growth Equity.

Technologie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top