Amazon werft Nederlandse klantenservice-medewerkers

Amazon werft Nederlandse klantenservice-medewerkers

by Klantcontact
23 januari 2020

E-commercebedrijf Amazon gaat dit jaar van start in Nederland en is sinds 16 januari bezig met het werven van klantenservice-medewerkers in de omgeving van Rotterdam Den Haag en Delft. De werving wordt uitgevoerd door Manpower. Daarnaast staan op de eigen site van de e-commercegigant verschillende e-commerce- en contactcenter-vacatures.

Volgens de vacaturetekst van Manpower is de werkplek voor de customer service-specialisten op een steenworp afstand van NS-station Den Haag Hollands Spoor – waar het bedrijf sinds 2015 al kantoorruimte huurt voor AWS, de cloudtak van het bedrijf. In maart 2018 heeft Amazon een tweede kantoorlocatie geopend in Amsterdam, nabij het Amstelstation, ook voor AWS. Dat maakt wellicht de weg vrij voor een customerservice-operatie nabij Hollands Spoor.

Zoals het er naar uitziet, is de klantenservice van Amazon in eerste instantie zeven dagen per week geopend tussen 07.00 en 19.00 uur. De vacaturetekst meldt twee shifts: één van 07.00 tot 15.45 uur en één van 10.15-19.00 uur. Er wordt met Engelstalige systemen gewerkt.

De afgelopen tijd zijn al meer dan 2 miljoen productpagina’s uit het Duits vertaald in het Nederlands en is iDeal als betaalmethode toegevoegd aan de Duitse site Amazon.de. Het nieuwe distributiecentrum van Amazon komt in Mönchengladbach te staan, net over de Duits-Nederlandse grens. En sinds kort kunnen online retailers zich aanmelden als verkoper op het Amazon-platform.

Amazon geeft in antwoord op vragen van Klantcontact.nl aan dat er nog geen startdatum bekend is. Ook wil het bedrijf geen uitspraak doen over de omvang van de customer service-operatie.

Human Resources

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top