3 juni 2024

Concentrix opent offshore locatie op Curaçao

Concentrix (voorheen Webhelp) heeft een nieuwe offshore locatie op Curaçao. Ronald van Schijndel, verantwoordelijk voor de Concentrix-operaties in Suriname, Nederland en op Curaçao, deelde onlangs op zijn LinkedIn een video van de feestelijke opening van het nieuwe pand in Willemstad.

yellow Curacao signage
Concentrix opent offshore locatie op Curaçao.

“Ik ben blij en trots om samen met jullie dit prachtige pand op dit fantastische eiland openen”, zegt hij in de video. “Het is een grote mijlpaal voor Concentrix om in een nieuw land te starten.”

In het begeleidende LinkedIn-bericht schrijft Ronald: “Het is fantastisch om onderdeel te zijn van een nieuw avontuur dat klein begint, maar grote ambities heeft. Waar alles draait om klantbetrokkenheid op de meest effectieve manier.” Vanuit Curaçao gaat Concentrix haar klanten ondersteunen met Nederlandstalige klantcommunicatie.

Soleo Groep zat al op Curaçao

Concurrent Soleo Groep had al een vestiging op Curaçao. Tegenover Klantcontact.nl vertelde Jennifer Radsma (Director Curaçao bij Soleo Groep) vorig jaar wat volgens haar de voordelen zijn van offshoring op de Nederlandse Antillen. “De profielen zijn op Curaçao heel divers. Waar je in Nederland veelal jongeren aantrekt, heb je hier grofweg drie profielen. De mensen die hier wonen van origine, waaronder dames van wie de kinderen naar school gaan en die klantcontact zien als goede parttime baan. De mensen die geëmigreerd zijn naar Curaçao en hier nu wonen. En als laatste: jongeren die op doorreis zijn of een tussenjaar hebben, maar tegelijkertijd willen werken.”

Ook Jac Vemeer (Managing Director bij Soleo Groep) is blij met de overzeese operatie. “Op Curaçao hebben we een locatie met zo’n 50 seats. Het is een hele betrouwbare, kwalitatieve en operationele operatie. De sfeer is top en de motivatie is veel hoger dan in Nederland, omdat mensen een baan in klantcontact écht zien als carrière. Bovendien zijn we op Curaçao het enige facilitaire contactcenter met meerdere opdrachtgevers.”