reageer op dit artikel

swerkstress door technologie NBPOBij 20 procent van de kantoormedewerkers leiden technologische vernieuwingen zoals nieuwe IT-tools, nieuwe zakelijke apps en andere digitale vernieuwingen tot werkstress. Dat is een van de resultaten van recent onderzoek van de Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers (NBPO) dat gepresenteerd wordt op het congres over duurzame inzetbaarheid

Zo’n 37 procent van de 520 professionals die aan het online onderzoek deelnamen, gebruikt 4 tot 6 digitale tools en 28 procent zelfs meer dan 7. Hoewel veel digitale tools er op gericht zijn slimmer te werken, meent 15 procent van de respondenten dat technologische vernieuwingen tot meer werk leiden.
Een van de oorzaken kan zijn, dat bijna een kwart geen training krijgt bij de lancering van een digitale innovatie. Door onervarenheid met de tool en dagelijkse drukte gebruikt zo’n 29 procent de technologische tools niet.

Enthousiast

Daar staan veel enthousiaste gebruikers tegenover. Bijna de helft ervaart dat ze met technologische vernieuwingen het werk sneller kunnen uitvoeren. Meer dan 70 procent raakt erdoor gemotiveerd, omdat het werk efficiënter verloopt. En 60 procent meent dat digitale tools het werk makkelijker maken.

E-mailstroom

Uit een eerder onderzoek van de NBPO uit november 2017, bleek dat 32 procent van het Nederlandse kantoorpersoneel van mening is dat ook de e-mailstroom tot stress leidt. Hoe zit dat nu? E-mail blijkt nog steeds het belangrijkste communicatiemiddel is, maar levert al gering in op nieuwe communicatiemiddelen.

 

Close
Go top