reageer op dit artikel

Stedin en Vitens samenwerkingNetbeheerder Stedin en waterbedrijf Vitens gaan nauwer samenwerken en zo onder andere de dienstverlening voor klanten te verbeteren. Marc van der Linden, CEO Stedin, en directielid Marike Bonhof van Vitens tekenden hiervoor een Letter of Intent.

De twee bedrijven verwachten dat intensievere samenwerking bijdraagt aan het verhogen van de klanttevredenheid van respectievelijk 2 miljoen (Stedin) en 5,7 miljoen klanten (Vitens). Ook zal de productiviteit bij het vervangen van bijvoorbeeld gas- en waterleidingen fors verbeteren, door deze werkzaamheden gecombineerd uit te voeren.

Klantgemak

De werkgebieden van Stedin, actief in de provincie Utrecht en het grootste deel van Zuid-Holland, en Vitens, het grootste waterbedrijf van Nederland, overlappen elkaar in de provincie Utrecht. Daardoor komen de twee bedrijven elkaar vaak tegen bij werkzaamheden. Door nu structureel samen te werken kan bijvoorbeeld voorkomen worden dat straten twee keer kort achter elkaar opgebroken worden op dezelfde plek.
Marike Bonhof: “We zetten het gemak voor onze klanten voorop. Door met elkaar in een vroeg stadium samen te werken zijn we in staat onze klanten betere diensten te leveren tegen lagere kosten.”

Minder ergernis

Stedin en Vitens zijn enthousiast over het gezamenlijk aanpakken van werkzaamheden. Marc van der Linden: “Opengebroken straten vormen een grote ergernis bij onze klanten. We kunnen die ergernis terugdringen door slimmer samen te werken. Ons energienet en het waternet van Vitens liggen op veel plekken naast elkaar in de grond. Het is dus eigenlijk heel logisch dat we ook proberen zoveel mogelijk samen werkzaamheden uit te voeren. Dit voorkomt extra overlast bij klanten.”

Beide organisaties onderzoeken de komende tijd op welke vlakken er nog meer kan worden samengewerkt. Naast het verminderen van hinder door werkzaamheden, valt er ook voordeel te halen op het gebied van veranderende wetgeving, werving van technisch personeel en datamanagement.

Lees ook BUSJE KOMT ZO

 

 

Close
Go top