reageer op dit artikel

11 oktober 2017 – In vergelijking met andere Europese landen is er in Nederland een kleinere kloof tussen de houdingen en verwachtingen van werknemers en werkgevers. Werknemers zijn positiever dan in andere Europese landen en hebben vaker het gevoel dat aan hun verwachtingen wordt voldaan. Werkgevers overschatten echter sterk hoeveel van hun medewerkers actief op zoek zijn naar een baan. Dat blijkt uit het laatste wereldwijde onderzoek van salarisverwerker ADP over werk. In totaal namen 5.330 werknemers en 3.218 werkgevers uit verschillende landen deel, waaronder Europese landen zoals Nederland en Duitsland.

Minder dan de helft van alle Europese werknemers geeft hun werkgevers een goede beoordeling voor talentmanagement. Training en inwerken van nieuwe medewerkers is eigenlijk het enige lichtpuntje, met name in Nederland en Duitsland. In het Verenigd Koninkrijk en Nederland zeggen meer werknemers dat hun bedrijf goed bezig is met carrièreontwikkeling, beoordelingsgesprekken en werving. Maar nog geen derde van de Franse werknemers geeft werkgevers een goede beoordeling voor hun inspanningen op het gebied van talentmanagement.

Of ze nu elders op zoek zijn of niet, het merendeel van de medewerkers wil integraal onderdeel van de organisatie zijn. Van de mensen die wereldwijd aan het onderzoek hebben meegedaan, zegt 82% een belangrijke rol te willen spelen in hun bedrijf. Dat werknemers zich ondergewaardeerd voelen, heeft geen invloed op hun overtuiging dat hun werk zinvol is. Meer dan 60% van de ondervraagde werknemers ervaart hun baan als zinvol. Wederom overschatten werkgevers dat aantal. Vooral in Europa is dat het geval, waar 56% van de werknemers het werk als zinvol ervaart, terwijl hun werkgevers denken dat 68% dat zo ervaart.

In elk land, behalve India, Nederland, de VS en het VK, onderschatten werkgevers hoeveel loonsverhoging ervoor nodig is voordat een werknemer van baan wisselt. De grootste kloof is te vinden in Latijns-Amerika, waar werknemers een andere baan overwegen voor 19% extra, terwijl werkgevers denken dat dit 16% is. Werknemers kijken naar banen binnen hun vakgebied, branche en locatie. Gemiddeld zijn ze bereid van baan te veranderen als hun loon daardoor 16% stijgt.

Lees het volledige onderzoek: https://www.adp.nl/kennis/onderzoeken-hr-research/hoe-werk-verandert/

Close
Go top