reageer op dit artikel

3 augustus 2017 – De MobielSchadeMelden-app, die het Verbond van Verzekeraars, politie en verkeerskundig ict-bureau VIA in maart 2016 lanceerden, is uit de lucht gehaald na een melding van een ethische hacker over een datalek. Dat bericht Computable vandaag. De hacker constateerde afgelopen maandag dat het mogelijk is om via specifieke zoekopdrachten in Google een link te vinden naar schademeldingen.

Wanneer iemand schade meldt via MobielSchadeMelden, ontvangt hij een e-mail met daarin een link naar de melding. Afgelopen maandag is geconstateerd dat het mogelijk is links naar schademeldingen via zeer specifieke zoekopdrachten op Google te vinden. De nieuwe MobielSchadeMelden-app van het Verbond van Verzekeraars, de Politie en het verkeerskundig ict-bureau VIA werd eind maart 2016 gelanceerd en moet het voor gebruikers eenvoudiger maken om schade te kunnen melden.

Stichting Efficiënte Processen Schadeverzekeraars (EPS), die eigenaar is van de MobielSchademelden-app, heeft het lek direct gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Volgens de organisatie zijn er geen aanwijzingen dat het lek daadwerkelijk gebruikt is. Stichting EPS en het Verbond van Verzekeraars melden dat ze privacy serieus nemen en diepgravend onderzoek doen naar de mogelijke risico’s van het datalek. De app is voorlopig uit de lucht gehaald, waardoor het niet meer mogelijk is om op deze manier toegang te krijgen tot de schademeldingen. ‘Indien daar aanleiding voor is, worden gebruikers van de applicatie geïnformeerd over het datalek’, meldt EPS.

Close
Go top